Свързани новини

06.09.2009 13:02

България запазва шансовете за ЮАР'10 след разгром над Черна гора

Видян 1552 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българските национали върнаха надеждата за класиране на Мондиал 2010 в ЮАР, след като разсипаха с 4:1 отборът на Черна гора.


Мачът на стадион "Васил Левски" започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите при инцидента в Охридското езеро. Гостите откриха резултата още в 9-ата минута с бърз гол на Стефан Йоветич. До края на първото полувреме не последваха сериозни атаки срещу вратата на Димитър Иванков. В добавеното време Радостин Кишишев успя да изравни резултата след умело подаване от страна на Бербатов.
Във второто полувреме българите забележимо вдигнаха темпа на играта. Още в 49-ата минута Димитър Телкийски, който влезе като резерва, успя да изведе "трикольорите" в резултата. След Мечо във вратата на Черна гора отбележи и Бербатов, но голът бе отменен за засада. Все пак в 65-ата минута нападателят на Манчестър Юнайтед успя да се разпише след дузпа. Изненадите от страна на домакините не приключиха до последния съдийски сигнал,. В 90-ата минута бившата звезда на Левски и настояща на Херта Берлин - Валери Домовчийски оформи окончателното 4-1, след подаване на Бербатов.


Шансовете ни за класиране обаче намаляха след като отборът на Ейре надви Кипър с 1-2. Футболистите на Джовани Трапатони поведоха резултата още в 5-ата минута с гол на Кевин Дойл. Две минути по-късно обаче Кипър изравниха резултата. До края на мача ирландците пропуснаха няколко възможности да поведат отново. Но в 83-ата минута нападателят на Тотмън Роби Кийн успя да нацели вратата на кипърците.


По-късно снощи приключи и мачът Грузия - Италия. Световните шампиони завършиха като победители от двубоя след автогол в 57-ата минута на играча на Милан Каха Каладзе. Това бе първият мач на защитника след претърпяната преди почти половин година операция на коляното.  Автоголът бе резултат от опитите на Каладзе да отклони топката след удар на Анджело Паломбо. Десет минути по-късно обаче футболист номер 1 за 2001 и 2002 година прониза за втори път собствената си врата след центриране на Доменико Кришито. Това бе и крайният резултат за мача Грузия-Италия. Адзурите така и не отбелязаха лично попадение срещу домакините на двобуя, не са изгладени и грешките в защитата, които сините имат в последно време.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец