Свързани новини

29.03.2009 13:33

България запази шансовете си след 1:1 в Дъблин

Видян 1822 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След кошмарно начало на световната квалификация на „Коурк Парк“ в Дъблин, отборът на България стигна до равенство 1:1 с Ейре в двубой от група 8 и запази шансовете си за билет за Мондиал 2010, предаде БГНЕС. Домакините реализираха попадение още в първата минута на двубоя, когато защитникът Ричард Дън с глава прониза мрежата на Димитър Иванков след центриране на Стивън Хънт от пряк свободен удар. С голяма доза късмет българите се добраха до равенство след автогол на отлично игралия в срещата Кевин Килбейн в 74-ата минута. Тимът на Станимир Стоилов стоеше по-добре на терена и имаше минимално териториално преимущество през първите 45 минути, но то не беше материализирано след пропуски на офанзивните играчи. В 27-ата минута Станислав Манолев проби по дясното крило, пусна идеален пас към Благой Георгиев, който от точката за дузпата стреля немощно в средата на вратата и за Шей Гивън не бе никакъв проблем да улови топката. Десетина минути по-късно „лъвовете“ изпуснаха още едно изгодно положение, дошло след центриране отдясно на Станислав Ангелов. Бранителят намери непокрит съотборника си от Енерги Котбус Димитър Рангелов, който без подготовка стреля опасно, но над напречната греда на ирландската врата. Стоилов бе принуден да направи и ранна смяна в своя състав, след като в 24-ата минута Живко Миланов напусна принудително терена заради контузия и неговото място зае ветерана Радостин Кишишев. Мъри се опита да промени развоя на нещата със смяна след почивката, пускайки Велизар Димитров на мястото на Ивелин Попов. Статуквото на терена не се промени през втората част и в нейните начални минути българите имаха преимущество. Кишишев можеше да изравни резултата в 54-ата минута, но негов силен изстрел от близо 30 метра срещна гърба на Благой Георгиев и топката излезе в аут. След точно час игра обаче, домакините при първата си възможност след отбелязания гол в първата минута пропуснаха да удвоят преднината си. Роби Кийн излезе очи в очи срещу Иванков, но не успя да преодолее българския страж, който парира удара му. Секунди след това последва нова възможност за ирландците, след неумел опит на Игор Томашич за връщане на топката към Иванков. Повиканият по спешност в национала Димитър Макриев направи дебюта си за мъжкия отбор в 64-ата минута, заменяйки Благой Георгиев. Малко след това Иванков бе принуден да спасява с големи усилия два поредни удара на Хънт и Макгийди в рамките на секунди, но вратарят на България се справи със ситуацията. Късметът споходи отбора ни за първи от много време в мачовете на националния тим в 74-ата минута, когато след изстрел на Стилиян Петров топката се отклони в крака на Кевин Килбейн и влезе в мрежата на вратата на Гивън. Така "лъвовете", без контузения Димитър Бербатов в състава си запазиха своите шансове за билети за Мондиал 2010 в ЮАР. Eйре има 11 точки, седем повече от България, която обаче има мач по-малко. В следващия етап отборът на Стоилов излиза у дома срещу Кипър в сряда, а Ейре гостува на лидера Италия.
Ейре: Шей Гивън, Пол Макшейн, Ричард Дън, Джон О`Шей, Кевин Килбейн, Ейдън Макгийди (Кио 90`), Глен Уелън, Кийт Андрюс, Стивън Хънт, Кевин Дойл, Роби Кийн
Селекционер: Джовани Трапатони;
България: Димитър Иванков, Станислав Манолев, Игор Томашич, Илиян Стоянов, Живко Миланов (Радостин Кишишев 24`), Станислав Ангелов, Стилиян Петров, Димитър Телкийски, Благой Георгиев (Димитър Макриев 64`), Ивелин Попов (Велизар Димитров 45`), Димитър Рангелов
Селекционер: Станимир Стоилов
Стадион: Кроук Парк
Главен арбитър: Иван Бебек.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.