В исторически план вече е имало две подобни срещи, организирани с идеята да са еквивалент на Междуконтиненталната купа, но за национални отбори

Свързани новини

02.06.2022 15:06

Аржентина се разправи с Италия в първото издание на Финалисима

Видян 3059 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Аржентина изнесе футболна лекция на Италия и разгроми с 3:0 адзурите в спор за трофея Финалисима. Головете на Уембли в Лондон вкараха Лаутаро Мартинес в 28-ата минута, Анхел Ди Мария в 45-ата и Пауло Дибала в 90-ата. Резултатът обаче не отразява смазващото превъзходство на гаучосите, особено през второто полувреме. Това беше пореден силен двубой за Лео Меси и компания под ръководството на Лионел Скалони. Двукратните световни шампиони са непобедени от 2019 година.


 


Мачът противопостави актуалните шампиони на Европа и Южна Америка и отбелязва подновеното сътрудничество между УЕФА и КОНМЕБОЛ. Двете конфедерации подписаха договор до 2028 година, като в този период ще се изиграят още два двубоя между континенталните първенци.


 


В исторически план вече е имало две подобни срещи, организирани с идеята да са еквивалент на Междуконтиненталната купа, но за национални отбори. Трофеят носи името на бившия президент на УЕФА Артемио Франки. Първото издание през 1985 година е спечелено от Франция след победа с 2:0 над Уругвай, а през 1993 година Аржентина побеждава Дания с дузпи. Сега гаучосите вдигнаха за втори път купата и донесоха преднина на Южна Америка в съперничеството.


 


За Меси призът е втори с националния отбор в бляскавата му кариера, като той се изравнява с Кристиано Роналдо по този показател. След няколко месеца в Катар на Мондиал 2022 Лео ще има последен шанс да добави и последната перла в тази корона - титлата на световен шампион.


 


Следващият мач на Аржентина ще е контрола срещу Естония в неделя, а ден по-рано Италия излиза срещу Германия на старта на поредното издание на Лигата на нациите.




Снимка: Getty



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец