04.07.2018 13:37

Англия преодоля проклятието на дузпите

Видян 1161 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Англия най-накрая преодоля проклятието на дузпите на световни първенства. Хари Кейн и компания победиха Колумбия след изпълнение на наказателни удари. Така възпитаниците на Гарет Саутгейт се класираха за четвъртфиналите на Мондиала.  Там те ще срещнат отбора на Швеция, който победи с 1:0 Швейцария в друга осминафинална среща. Така Англия за първи път в своята история спечели мач на световно първенство след изпълнение на наказателни удари. Досега те винаги отпадаха, стигнеше ли се до дузпи. В герой за световните шампиони от 1966 година се превърна вратарят Пикфорд, който спаси петата дузпа на Карлос Бака. Преди това и двата отбора бяха пропуснали по един наказателен удар. След края на срещата пък грешниците за Колумбия Карлос Бака и Матеус Урибе получиха смъртни заплахи.  Любопитен е фактът, че това се случи точно 24 години, след като бившият колумбийски национал Андрес Ескобар бе застрелян, защото си вкара автогол на световното през 1994 година.


Редовното време на двубоя между Колумбия и Англия завърши 1:1 и така се стигна до изпълнение на дузпи. Англичаните поведоха с 1:0 след гол на Хари Кейн от изключително спорна дузпа. Решението на американския арбитър Майк Гайгър да даде наказателен удар предизвика изключителни полемики. Според аржентинската легенда Диего Армандо Марадона реферът е извършил монументална кражба срещу Колумбия. Дон Диего твърди, че е имало нарушение именно на Кейн в наказателното поле. В самия край на мача Колумбия стигна до изравнителен гол и така се стигна до изпълнение на дузпи, където англичаните триумфираха.


Така вече са ясни всички четвъртфиналисти на Мондиала в Русия. Прави впечатление голямата разлика между двата отделни потокоа на първенството. В единия попаднаха отборите на фаворитите Бразилия, Франция, Уругвай и скрития Белгия, а в другия са Швеция, Русия, Англия и Хърватия. Първите четвъртфинални срещи Уругвай-Франция и Бразилия-Белгия ще бъдат в петък ( 6 юли) от  17:00 и 21:00 часа българско време. Другите два четвъртфинала Англия – Швеция и Русия-Хърватия са в събота със същите начални часове.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.