Алкарас сътвори и история, нареждайки се за пореден път до Рафаел Надал

Свързани новини

09.05.2022 15:26

Алкарас,19, победи Зверев за още една голяма титла

Видян 1197 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Карлос Алкарас триумфира с титлата на Мастърс турнира в Мадрид, след като победи по безапелационен начин Александър Зверев във финала - 6:3, 6:1. Срещата продължи само 74 минути.


 


Испанецът, който е на едва 19 години, печели втора Мастърс титла в кариерата си след трофея в Маями в началото на април. Алкарас триумфира във втори пореден турнир, в който участва, след като преди това вдигна купата и в Барселона.


 


От началото на 2022 г. Алкарас е с баланс от 28 победи и едва три поражения. Той спечели и титлата в Рио де Жанейро.


 


По пътя към втория си Мастърс триумф испанецът победи трима тенисисти от Топ 10 на ранглистата - Рафаел Надал (№4), Новак Джокович (№1) и Зверев, който е трети. Алкарас се справи още и с 11-ия в света Камерън Нори.


 


Титлата в Мадрид ще му позволи да се изкачи с три позиции до шестото място в света. Испанецът вече е считан и за един от фаворитите на Ролан Гарос.


 


Алкарас сътвори и история, нареждайки се за пореден път до Рафаел Надал. Той е вторият най-млад тенисист, достигнал до две титли от Мастърс категорията. Надал го прави на 18 години и 340 дни през 2005 г. в Монте Карло и Рим.


 


„В момента все още се опитвам да асимилирам всичко, което преживявам. Хората смятат, че аз съм един от фаворитите за спечелване на Ролан Гарос. Не го чувствам като напрежение, а като мотивация. Нямам търпение да отида в Париж, да се боря за титла от Големия шлем и наистина искам да покажа качествата си на това ниво“, коментира Алкарас след двубоя.


 


„Не забравяйте, че Надал, Джокович, Федерер, всички те винаги работят по това, което могат да подобрят. Точно затова са толкова добри и толкова дълго време са на върха. Защото не спират. Точно това искам да направя и аз“, заяви още Карлос Алкарас.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв