Зверев на турнира в София

Свързани новини

03.11.2023 10:15

Александър Зверев ще играе на турнира в София

Видян 2731 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След усилени преговори от страна ръководството на АТР 250 тенис турнира в София бе договорено участието на Александър Зверев. Германецът, който се намира тази седмица под №9 в световната ранглиста ще играе за първи път в България, като в София ще опита да си осигури участие на финалите на АТР в Торино, започващи на 12 ноември.

Снощи Зверев загуби от Стефанос Циципас в Париж и е седми в подреждането на финалите с 3585 точки и все още не е сигурен участник, като може да бъде изместен от Хуберт Хуркач, който е девети с 3245 точки и днес играе срещу Григор Димитров.

Идването на Зверев стана възможно след специално разрешение от страна на АТР. След отказванията на Франсис Тиафо и Бен Шелтън Sofia Open се оказа в режим на „извънредна ситуация“ заради оттеглянето на двама от тримата най-високо класирани в ранглистата състезатели. Това даде възможност да бъде привлечен състезател, който не е подал заявка без това да налага използването на „уайлд кард“. След сериозни усилия бе получено съгласие за участие от страна на Зверев, който ще бъде водач на схемата на турнира.

Зверев е на 26 години. От руски произход е, но е роден и израснал в Германия, под чиито флаг стана олимпийски шампион преди две години в Токио. Най-доброто му класиране в световната ранглиста е №2 от юни миналата година.

В кариерата си Зверев има 21 турнирни титли, последната от които дойде през септември в Чънду (Китай). В турнирите от Големия шлем най-добрият му резултат е финалът на US Open когато водеше с 2:0 сета на Доминик Тийм, но допусна обрат.

Снимка: Sofia Open

Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци