Свързани новини

16.02.2021 16:26

Акциите на ЦСКА София ще бъдат подарени

Видян 1679 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мажоритарният собственик на ЦСКА София Гриша Ганчев свиква събрание на акционерите на "червения" клуб в събота, предаде БТА.


На сбирката той ще разясни извънредната ситуация, свързана с управлението на "армейците".


Ганчев вчера обяви, че възнамерява да прекрати дейността си в клуба заедно с другия основен акционер Юлиян Инджов. Те ще оставят на стадион "Българска армия" дяловете си в клуба, които ще бъдат на разположение на желаещите да ги получат.


"Г-н Ганчев е категоричен в решението си, той счита, че при тази ситуация не може да продължи издръжката на този клуб - заяви изпълнителният директор на ЦСКА София Пламен Марков пред медиите. -. В близките 10 дни нашите собственици ще изчистят задълженията на клуба към техни фирми, така че футболният клуб да бъде на чисто откъм задължения към Ганчев и Инджов. Това е важен момент. Акциите ще бъдат подарени, така че всеки, който желае, ще има възможност на безценица да ги получи. Финансовото състояние ще бъде стабилно и клубът ще завърши настоящия сезон".


Той уточни, че решението на Ганчев е продиктувано от декларацията на една от ултрас фракциите, които отправиха критики заради трансферната политика на клуба.


"Ситуацията е свързана с недоволство от страна на нашите фенове. Става въпрос за писмото, което бе публикувано, че отборът не търпи развитие и не става част от европейските грандове. Всички искаме клубът да върви нагоре, но това не се получава с оглед на много фактори. Приветствам идеята хората, които обичат ЦСКА, да създадат платформа и да окажат подкрепа за бъдеще участие на г-н Ганчев.


Тази атака към Ганчев не е от любов към ЦСКА, това е мое мнение. Това е инспирирано от хора, които не обичат ЦСКА. Знаем всички в какво състояние беше клубът. Обявен в несъстоятелност и благодарение на всичко, което беше направено от страна на господата Ганчев и Инджов, видяхме докъде стигнахме. Да не забравяме, че ЦСКА не съществуваше. Взехме купа, финансовото състояние се стабилизира, бяха платени 8 милиона за емблемата. Напоследък и спортно-техническите резултати се подобриха.


Гриша Ганчев води битки на различни фронтове и в крайна сметка се получава момент, в който той трябва да се бори и срещу хората, на които най-много разчита клубът. И това явно преля чашата, за да вземе това решение. Имах разговор с него тази сутрин и се опитах да го разубедя, но независимо от опитите, не успях.


Нямам отговор дали ще повторят събитията от 2015 година. Това е отговор на въпрос с повишена трудност. Не съм оптимист за бъдещето на ЦСКА. Клубът е осигурен финансово за някакъв период от време, да кажем до завършване на сезона", каза още Пламен Марков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион