16-годишната Мира Андреева добави още една голямо постижение към бързо растящия си списък с такива

Свързани новини

17.01.2024 11:30

16-годишната Мира Андреева разгроми шестата поставена в Мелбърн

Видян 1181 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

16-годишната Мира Андреева добави още една голямо постижение към бързо растящия си списък с такива. Носителката на наградата “Новобранец на годината” за сезон 2023 шокира световната №6 и трикратния финалистка в Големия шлем Онс Жабюр, разгромявайки я с 6:0, 6:2 във втория кръг на Откритото първенство на Австралия. Така талантливата рускиня записа първа победа над тенисистка от топ 10 в кариерата си.

За последно Андреева игра на “Род Лейвър Арена” във финала на сингъл при девойките преди 12 месеца, когато загуби от своята добра приятелка Алина Корнеева в трисетов маратон, продължил цели 3 часа и 18 минути. Днес обаче тя се нуждаеше от едва 54 минути на централния корт в Мелбърн, за да нокаутира поставената под №6 тунизийка. Жабюр е втората от първите 10 в схемата, която напуска надпреварата след отпадането в първия кръг на шампионката от “Уимбълдън” и 7-а поставена Маркета Вондроушова.


“Бях много нервна преди мача, защото Онс е вдъхновение за мен, заради начина по който играе. В първия сет показах невероятен тенис. Честно казано, не очаквах това от себе си. Просто исках да изляза и за втори път да играя на този голям корт, да се насладя на времето, прекарано там, и аз го направих”, заяви Андреева след успеха си.


16-годишната рускиня за класира за третия кръг на турнир от Големия шлем за трети път в кариерата си. През миналия сезон тя игра 1/16-финал на “Ролан Гарос”, а на “Уимълдън” стигна до 1/8-финалите.

Миналата година тийнейджърката записа 4 загуби срещу тенисистки от топ 10, като спечели сет в два от тези мачове - срещу Коко Гоф на “Ролан Гарос” и срещу Елена Рибакина на “Уимбълдън”.

Жабюр пък отпада във втория кръг на Australian Open за втора поредна година. Миналата тя беше победена от Вонроушова в мач, който също се игра на централния корт. Днес тунизийката направи общо 24 непредизвикани грешки, почти двойно повече от общо 13-те на Андреева. Тя записа също така само 9 уинъра срещу 13 на рускинята.

“Миналата година бях на 15. Тази година мисля, че има голяма промяна в мен и това може да се види на корта”, каза още Мира Андреева.

Тя е втората най-млада тенисистка в “Оупън ерата”, която на турнир от Големия шлем губи три или по-малко гейма срещу опонентка от топ 10. Първата е Йелена Докич, която на “Уимбълдън” през 1999 година елиминира тогавашната №1 Мартина Хингис с 6:0, 6:2.

Снимка: Reuters



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни