Биоресткъп

Свързани новини

26.10.2023 14:44

За първи път в България готвач с 5 звезди Мишлен с авторски клас по време на Биоресткъп

Видян 793 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Този декември светлините на прожекторите ще са насочени към първото издание на Биоресткъп посветено на тема гастрономия и бар култура. В периода между 5-и и 7-и декември, форумът ще се проведе в София в регионален център за съвременно изкуство „Топлоцентрала“. На едно място ще се съберат професионалисти, лектори и жури от едни от най-добрите в сферата. Отбрани продукти и ексклузивни менюта, както и ноухау  и презентации за последните новости от света на молекулярна кухня и миксология ще бъдат достъпни за българската публика.

За първи път ще има изцяло международно жури , което ще оценява отборно талантите в състезателната програма за готвачи.

Едуард Азуаза - е не  само готвач, а готвачът който обучава най-големите звезди на кулинарната сцена на нови техники и структури във висшата молекулярна кухня. До него ще застане Шеф Карл Мампел – майстор сладкар получил признание за световен шампион по сладкарство. В звездното жури е и името на Шеф Ориол Ровира, носител  на отличието „Мишлен“ известен с работата си в концепция от „фермата до масата“. Ориол, готви само с продукти, които произвежда в имението си, със семейна традиция от 600 години . Шеф Диего Гереро - един от най-оригиналните и иновативни готвачи за нашето време, спечелил 4 Мишлен звезди. Известен още с изключителната толерантност към екипа си. Неговият ресторант не работи през уикенда и почивните дни, за да могат служителите да прекарват достатъчно време със семействата си

Барман номер 1 в света за 2023 ще отсъжда коктейлите. Марк Алварез съчетава професията на барман с обучението си по биологични науки. Само преди дни той взе  приза най-добър в класацията The World's 50 Best Bars представлявайки своя бар-бижу – SIPS в Барселона.

Макс Ла Рока е не по-малко популярен със своя 20 годишен опит като барман и управител в един от най-престижните заведения в Лондон, Рим и Барселона. Посланик, многократен победител и жури в на един най-известните професионални формати за миксология. Към тях добавяме и единственото българското име в журито на Благой Кузмански – сомелиер с дългогодишен опит в САЩ, Великобритания, България и Швейцария.  

По време на Биоресткъп, освен голямата надпревара между участниците, ще се проведат още практически авторски мастър класове от журито, както и световно известният Пако Перез носител на 5 Мишлен звезди.  „ Горди сме, с възможността  имена от този ранг да могат да споделят последните новости от молекулярната кухня и миксология с българските таланти“. – споделя един от организаторите на формата Петър Петров.
Освен състезателната програма за широката аудитория е предвидено експо с отбрани продукти и специално приготвени менюта в зона за хранене.

Очаквайте до дни повече информация за програмата и къде ще бъдат пуснати в продажба билетите за събитието и мастър класовете.

Днес в предаването „Преди Обед“ гостува един от участниците в BIOREST CUP и най-добър готвач за 2022 година – Красимир Баналиев. В рубриката „Да, шеф“ той приготви лаврак с ризото от лимец. Какво разказа той и как да познаете по какво се познава прясната риба можете да видите тук

 Всички новини за събитието можете да следните на фен страниците:

https://www.facebook.com/biorestcup
https://www.facebook.com/events/s/biorestcup-2023/347637891050240/
https://www.instagram.com/biorestcup/

На официалния сайт на събитието:
https://biorestcup.com/







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак