Техниките за боядисване, в които се кълнат шикозните парижанки

Свързани новини

07.03.2024 16:07

Техниките за боядисване, в които се кълнат шикозните парижанки

Видян 2802 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Джейн Биркин, Каролин дьо Майгре, Франсоаз Харди... Назовете някоя шикозна французойка и има вероятност тя да е свързана с красота, която не изисква усилия. Като изключим минималния грим, всичко се дължи на малките детайли в прическата: Да, добро подстригване, но също така и отличен цвят. Френският балеаж е техниката, в която се кълнат нашите парижки приятели за целунат от слънцето, сияен и естествен цвят, който - което е важно - не изглежда направен.

"Френският балеаж е техника за свободно оцветяване, която води началото си от сестрите Карита в Париж през 70-те години на миналия век", обяснява Джак Хауърд, глобален преподавател по цвят на косата в L'Oréal Pro. Може да не сте чували за сестрите Карита - Роси и Мария, но те са били най-търсените и влиятелни фризьорки в Париж в средата на 20-ти век, грижейки се за косите на всички - от Катрин Деньов до принцеса Сорая, която става кралица на Иран през 1951 г.

 Терминът "балеаж" на френски език означава "махане" и е техника, която сестрите популяризират, за да създадат естествено изглеждащ акцент чрез работа с много фини кичури коса.


Макар че иновациите и инструментите за боядисване несъмнено са се развили от онези дни насам, предпоставките са все още налице и колористите все още боядисват с техниката балеаж на по-малки (а понякога и на по-големи) кичури коса, като нанасят цвят на местата, където слънцето би попаднало естествено. Целта е цветът да изглежда напълно естествено. "Когато някой си е направил френски балеаж, косата му улавя светлината на определени места - тя е сдържана, но все пак привлича погледа", обяснява Хауърд.


"Не знаете какво гледате, но това внася фина светлина и здравословен вид на лицето."
Противоположност на изразителната прическа - голямо "не", ако сте французин - този вид балеаж подхожда на хора с всякакви цветове, текстури и възрасти на косата. Хауърд е особено категоричен, че това е брилянтна техника за тези, които посивяват.


"Няколко парчета френски балеаж, поставени върху сива коса, могат наистина да я освежат, да добавят повече измерение и да освежат прическата", казва той. "Това е непринудено, без усилие и в общи линии изглежда така, сякаш сте били на плажа в продължение на няколко седмици." Като допълнителен бонус тя помага и за подобряване и придаване на блясък на кожата.


 Източник: vogue


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец