Хари твърди, че е играл тази роля по време на церемонията заради общественото предположение, че той ще бъде шафер, но в действителност ролята е била съвместна за двама от най-добрите приятели на Уилям: Томас ван Страубензи и Джеймс Мийд.

Свързани новини

08.01.2024 13:30

Страхът на принц Уилям към Хари по време на сватбата му с Кейт Мидълтън

Видян 2811 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Имаше един особен страх, който принц Уилям изпитваше към по-малкия си брат принц Хари през 2011 г., когато той се готвеше да се ожени за тогавашната Кейт Мидълтън, и той беше "крайно неподходящ", пише mirror.

Разкритието за кралската сватба, която се състоя в Уестминстърското абатство на 29 април, е направено в мемоарната книга на Хари "Резерва", по време на която той подробно описва гледната си точка за реалното състояние на обтегнатите му отношения с брат му Уилям и предисторията на това как двойката е станала толкова далечна.

По време на сватбената церемония, която беше излъчена по телевизията и гледана от 17 милиона души в Обединеното кралство и 1900 гости в самото абатство, херцогът на Съсекс беше шафер, макар че в мемоарите си твърди, че това е "откровена лъжа" и че никога не е изпълнявал тази роля.

Хари твърди, че е играл тази роля по време на церемонията заради общественото предположение, че той ще бъде шафер, но в действителност ролята е била съвместна за двама от най-добрите приятели на Уилям: Томас ван Страубензи и Джеймс Мийд.

Двамата мъже са частни лица и Хари твърди, че тъй като и двамата са от по-срамежливата част на спектъра, той привидно е поел ролята, за да им помогне да си спестят силната светлина на прожекторите, на която вероятно щяха да бъдат подложени, ако бяха застанали до Уилям пред олтара. Това се дължи на огромния интерес, който кралската сватба предизвика по онова време - след дългото ухажване на Кейт и Уилям още от университета.

Въпреки това, в частните аспекти на сватбата, а именно на приема, Мийд и ван Щраубензее поеха всички традиционни задължения на шаферите, включително речта. Именно речта беше това, за което Уилям най-много се притесняваше, че ще поеме Хари - по-малкият син на крал Чарлз твърди в мемоарите си: "Уили не искаше аз да произнасям шаферска реч".


 Причината за това е, че Хари смята, че по-големият му брат "не смята за безопасно да ми даде микрофон на живо и да ме постави в положение да се отклоня от сценария. Мога да кажа нещо крайно неподходящо. Той не греши." Уилям се запознава с фон Щраубензее, когато е малко дете, в подготвителното училище "Лудгроув", което посещава от 8 до 13-годишна възраст, и е един от кръстниците на принцеса Шарлот. Джеймс Мийд е бил съученик на Уилям в Итън, а според сведенията Уилям е бил и придворен на сватбата му през 2013 г.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей