Свързани новини

17.05.2010 12:19

Слави удари Бойко след завера с олигарси

Видян 2317 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шоуто "На ви Бойко" на Слави Трифонов от последните дни НЕ Е БИЛО СЛУЧАЙНОСТ или артистично хрумване на сценаристите, както сигурно си е мислел някой лековерен и драг зрител.
Работата е много по-дълбока, отколкото изглежда. Замисълът е възникнал по време на Първомайските тържества. Група близки до президента олигарси се събрали в село Ягодово, където е имението и конната база на червения мултимилионер – свинар Георги Гергов. В нея, освен него и Слави, влизал и бившият виден комсомолски деец и сегашен фабрикант Николай Банев.


Наред с близостта до Първанов има и други, чисто финансови причини, двамата богаташи да бъдат срещу Бойко Борисов. Георги Гергов беше ударен тежко от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Той сезира прокуратурата за нередности около придобиването на мажоритарен дял в Пловдивския панаир от милионера Гергов. Трайчо поиска държавата да си върне неговия процент, който бе придобит след поредица от сложни и недотам редни операции под закрилата на тройната коалиция. Само напомняме, че шеф на борда беше сегашната първа писта на политическата чистота – червената депутатка Корнелия Нинова.
Банев пък има друга мъка на сърцето. Той бе наранен от активните действия на земеделския министър Мирослав Найденов, който поведе тежка битка срещу заменките на земи и гори на олигарсите. При Тройната коалиция те са ги правили на скандално ниски цени и повечето пъти смяната е била по старата рецепта за грабене, прилагана от чорбаджиите – кон за кокошка.
Известният с екстравагантната си съпруга олигарх, от чиито собствености читаво е май само ваканционното селище Русалка по принцип много го бил закъсал.


Както Супер 19’ имаше случай да пише, напоследък той е влязъл в истинската война с Ветко Арабаджиев, с когото години наред не само бяха близки и на практика неразделни приятели, но имаха и общ бизнес.
Според анализатори Банев се надявал, че опозиционността ще му служи като предпазване срещу властта. Мнозина очакват след изтъркване на плочата за вината на Тройната коалиция, Бойко да подхване нова песен – за всичко са виновни чорбаджиите – изедници. Може пък и прав да се окаже!


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.