TV1000 отбелязва Международния ден на жената със запомнящите се и завладяващи женски роли в киното – сред  актрисите, които  ще видите  по филмотечния ТВ канал са Джулия Робъртс, Рейчъл МакАдамс, Сърша Ронан и още.

Свързани новини

01.03.2024 10:00

Сезон на Стивън Спилбърг по TV1000

Видян 1816 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

TV1000 отбелязва Международния ден на жената със запомнящите се и завладяващи женски роли в киното – сред  актрисите, които  ще видите  по филмотечния ТВ канал са Джулия Робъртс, Рейчъл МакАдамс, Сърша Ронан и още.

В самия край на месеца пък  сме посветили ефира си на един от най-големите кино творци на нашето време – режисьора Стивън  Спилбърг  с рубрика от негови филми, сред които  четири от заглавията от франчайза за Индиана Джоунс. Raiders of the Lost Ark (1981)-  1936. Правителството на САЩ дава на археолога и безстрашен авантюрист Индиана Джоунс решаваща отговорност - да търси свещения кивот. Героят обаче не знае, че не е единственият, който се интересува от находката. Първият филм струва 18 милиона долара и събра почти 390 милиона долара в световния бокс офис. Филмът спечели пет награди "Оскар".

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)- 1935 г. – година преди събитията в първия филм. Индиана Джоунс и екипът му се озовават насред Хималаите някъде в Индия. Те ще трябва да влязат в храма на богинята на смъртта и да се бият с безмилостните езичници. Продължението е по-зрелищно, динамично и мрачно. Индийското правителство не разреши снимки, така че филмът е заснет в САЩ, Англия, Шри Ланка и Китай. Indiana Jones and the Last Crusade (1989) - 1938. Богат бизнесмен моли Индиана Джоунс да намери изчезналия баща на Индиана, който търси легендарния Свещен Граал. Уликите водят Индиана до Венеция, а оттам в лапите на нацистите, които също търсят свещения съд.

Този филм е любим на много фенове, включително Стивън Спилбърг. Може би защото срещна бъдещата си съпруга Кейт Капшоу на снимачната площадка. Бракът им продължава да е непоклатим и до днес. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) - Изминали са двадесет години от последното приключение на Индиана Джоунс. Действието се пренася във времето на Студената война. Джоунс търси Кристалния череп, артефакт с изненадващо силно магнитно свойство. Съветските военни отдавна се интересуват от предмета.

За да пресъздаде духа на предишните серии от поредицата, Стивън Спилбърг избягва използването на модерни компютърни ефекти. Филмът е заснет на лента, а не с цифрова камера. Четирите филма за Индиана Джоунс, заедно със „Съучастникът“ и „Спасяването на Редник Райън“ са част от специалната рубрика „Сезон на Стивън Спилбърг“ по TV1000 – от 25 до 31 март. TV1000 ще излъчи още  „Съучастникът“ с Том Круз и „Спасяването на редник Райън“ с Том Ханкс. Още на 10 март, обаче, дебютира един от най-обичаните персонажи на телевизионния и кино екран в последните години – Бъмбълби.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева