Убийствата на Медичи.

Свързани новини

01.02.2024 14:22

Разгадават смъртта на тв историк в Убийствата на Медичи

Видян 925 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Известният телевизионен историк Мармадюк Годолфин е открит мъртъв в един от каналите на Венеция по време на карнавала. Капитан Валентина Фабри от карабинерите е нетърпелива да разкрие престъплението – убийствата пречат на туризма! Затова тя моли за помощ пенсионирания английски архивист Арнолд Клоувър, когото самият Годолфин е наел наскоро за разплитането на вековна мистерия.

Стари документи могат да разкрият информация за убийството на Лоренцино де Медичи, който от своя страна пък е отнел живота на братовчед си Алесандро, последния херцог на Флоренция, а също и да преобърнат представата за една от най-значимите личности на Ренесанса. Дали е съвпадение, че Годолфин посреща смъртта си на същото място като Лоренцино? Или пък зад сензационните исторически разкрития стои нещо още  по-злокобно? Арнолд трябва да използва уменията си да открива връзки между фактите, за да разреши случая.

Дейвид Хюсън е роден в Англия. Работил е като журналист в The Times, Independent, Sunday Times и др. Голямата му мечта обаче е да стане писател и той не се отказва от нея. Днес има издадени 30 романа, преведени на повече от 15 езика. През последните години участва в създаването на оригинални аудио сюжети към платформата за аудио книги Audible. През 2009 г. получава Наградата на Американската библиотечна асоциация за най-добър жанров роман в категория „Мистерии“. По първия му роман „Страстната седмица“ е заснет филм.

Днес разделя времето си между Кентърбъри, Великобритания и пътувания по работа и за удоволствие в Италия. „Убийствата на Медичи“ поставя началото на поредицата „Мистерии във Венеция“ с главен герой британския архивист Арнолд Клоувър. За написването на книгата авторът споделя: „Арнолд Клоувър е моят шанс за „забавно“ четиво. Това е първата история от серия романи, които бих определил като „исторически мистерии“ – истории, развиващи се в съвремието, но оформени от миналото и неговия отзвук в настоящето.“



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак