Завършена олимпийска плувкиня, животът на принцеса Шарлийн изглежда обещаваше, докато не срещна принца на Монако. Ето и поетичната история на тази загадъчна принцеса.

Свързани новини

20.07.2023 11:03

Принц Албер се развежда след 12 г. нещо като брак с бягства и болести на княгинята

Видян 5442 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Завършена олимпийска плувкиня, животът на принцеса Шарлийн изглежда обещаващ, докато не срещна принца на Монако. Ето и поетичната история на тази загадъчна принцеса.


Шарлийн произхожда от скромно семейство в Африка

Шарлийн Витсток е родена в Булавайо, Родезия, на 25 януари 1978 година. Тя има германско и ирландско потекло. Шарлийн израства с двамата си по-малки братя Гарет и Шон, баща си Майкъл, мениджър продажби, и майка си Линет, треньор по плуване. Семейството се премества от Родезия, която сега е Зимбабве, в Южна Африка, когато Шарлийн е на 12 години, където посещава началното училище "Том Нюби" близо до Йоханесбург.



По това време Шарлийн започва да проявява интерес към професионалното плуване. Линет е била състезателен водолаз, преди да се оттегли като треньор. Самата тя тренира Шарлийн за състезателно плуване. На 18 години Шарлийн печели националния шампионат по плуване, а три години по-късно Шарлийн участва в Общоафриканските игри, като си тръгва с три златни и един сребърен медал. Може би най-голямото й постижение е да бъде част от олимпийския отбор на Южна Африка в Сидни, Австралия, през 2000 година.


Краят на пътя за Шарлийн и Албер?

Принцеса Шарлийн беше забелязана в Милано през 2023 г. , без годежния си пръстен, въпреки че отрече слуховете за развод с принц Албер. Спекулациите за раздялата им възникнаха, след като в списания, клюкарски сайтове и социални медии, след като Шарлийн прекара по-голямата част от 2021 г. в родната си Южна Африка за медицинско лечение, което доведе до слухове за състоянието на брака им.


Пресслужбата на двореца обаче публикува изявление, в което се казва, че "официално отричат злонамерените слухове, разпространявани от списанието". "Бих искал официално да отрека злонамерените слухове, разпространявани от френското списание Royauté. Моля, пренебрегнете тази статия, която е напълно неоснователна. " Но връзката на Шарлийн и Албер беше бурна от самото начало. Някои биха казали, че това можеше да се предвиди от самото начало. .

Плувните постижения на Шарлийн я отвеждат по целия свят

Шарлийн е част от щафетния отбор на Южна Африка на 100 метра съчетано плуване на Олимпийските игри в Австралия през 2000 г. Те завършиха на пето място. Малко след Олимпиадата Шарлийн получи златен медал на 200 м гръб на състезанието по плуване Mare Nostrum в Монте Карло, Монако.


Тя не само спечели първото място, но хвана окото на принц Албер II, суверенен принц на Монако, който поиска да се срещне с нея. Тя отлетя за Русия през 2002 г. , за да се състезава на Световното първенство по къс курс на ФИНА, където се класира шеста на 200 м бруст. Същата година Шарлийн представя Южна Африка за втори път на Игрите на Британската общност. Този път в Манчестър Акватикс Сентър в Манчестър, Англия, където отборът й получи сребърни медали в щафетата на четири на 100 м съчетано плуване.


Тя знаеше, че принцът е нейната съдба

Въпреки че срещата с принц Албер е променяща живота и сюрреалистична, Шарлийн е само на 22 години и фокусът й е върху плувната й кариера. Тя описва как се е чувствала, когато го е срещнала за първи път на състезанието по плуване Mare Nostrum в Монте Карло: "Не бях на емоционалното място за връзка.

 Но в момента, в който срещнах Алберт, почувствах дълбоко чувство за съдба. Бях цитиран да казвам, че се чувствам слаб в коленете. Това е малко банален начин на изразяване, но е вярно – знаех, че той е единственият. "


Началото на това, което трябва да бъде приказка

Тяхната страст и многобройни общи интереси кулминират в принц Албер и Шарлийн Витсток, които бързо формират зараждаща се връзка. Въпреки това, колкото и привлекателен да е приказният живот на Френската Ривиера, времето не беше подходящо. Шарлийн все още има големи стремежи за плувната си кариера, така че се връща в Южна Африка, за да се концентрира върху тренировките си.


Миналите афери обтягат отношенията им

Принц Албер, наричан принцът на "Плейбой", беше известен с броя на жените, с които излизаше. Многото жени на ръката му включват известни актриси и модели, като Брук Шийлдс, Клаудия Шифър, Джанис Дикинсън и Катрин Оксенберг. Самата Шарлийн имаше доста впечатляваща история на запознанства. Въпреки че тя гравитира главно към спортни мъже.


Връзката им най-накрая стана публична

През март 2005 г. принц Албер стана регент на Монако, след като баща му се разболя на 81 години. Седмица по-късно принц Рение III почина, а принц Алберт стана официален лидер на Монако.


Година по-късно, след шестгодишна връзка, той и Шарлийн се появяват публично за първи път като двойка. Те присъстваха на церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри през 2006 г. в Торино, Италия. Малко след това тя го придружи на благотворителен бал в Монако. Тъй като връзката им вече е публична, Шарлийн отстъпва и се премества в малък апартамент в престижното княжество Монако.


Дългоочакваният годеж на принц Албер

Въпреки трудното си представяне на елита на Лазурния бряг, Шарлийн се заселила и местните жители с нетърпение очаквали кралска сватба. Външно принц Албер и Шарлийн представиха обединена щастлива двойка и хората очакваха с нетърпение възможността Шарлийн да стане тяхна принцеса.


През 2010 г. монархът обяви годежа си. Въпреки това, преди официалното публично обявяване, Шарлийн настоя за едно нещо. Принц Албер се нуждаеше от благословията на баща й Майкъл Витсток.

 Когато поискал ръката й за брак, г-н Витсток бил зает със Световната купа и се съгласил без много да мисли. Чудим се дали щеше да се съгласи, ако беше чул слуха, че кралското семейство е прокълнато.
 


Легенда за проклятието на семейство Грималди

Има истории за проклятието на семейство Грималди, което се е случило преди 700 години. Най-разпространеният разказ гласи, че принц Райнер I е бил прокълнат от фламандска жена, която е отвлякъл. Проклятието включвало всички бъдещи потомци на Грималди, заявявайки: "Никога един Грималди няма да намери щастие в брака". Мрачната история на династията Грималди включва Катрин Шарлот дьо Грамон, която напуска принц Луи I след поредица от извънбрачни връзки, за да бъде любовница на крал Луи XIV.


Освен това принцеса Шарлот има две деца - принц Рение и принцеса Антоанета, но по-късно се развежда. Принц Рение III се ожени за известната американска актриса Грейс Кели, но тя почина на 52-годишна възраст и накрая принцеса Каролайн и принцеса Александра имаха три неуспешни брака.


 Принцеса Грейс е емблематична актриса

И принц Албер II, и баща му, принц Рение III, намериха любовта в чужбина. Принц Рение се ожени за Грейс Кели, която получи няколко отличия по време на сравнително кратката си актьорска кариера, включително награда "Оскар", три "Златни глобуса" и звезда на Алеята на славата в Холивуд. Тя се отказва от успешната си кариера, за да отгледа децата си и да изпълнява кралските си задължения като съпруга на принц Рение III.


"Бих искала да бъда запомнена като човек, който е извършил полезни дела и който е бил мил и любящ човек. Бих искала да оставя спомена за едно човешко същество с правилно отношение и което е дало всичко от себе си, за да помага на другите. " - Принцеса Грейс. Принцеса Шарлийн е успешна сама по себе си и въпреки че не е толкова известна, колкото Грейс Кели, тя направи име за себе си преди романтичната си връзка с принц Албер II.


 Кралската двойка обявява, че очаква близнаци


На 30 май 2014 г. принц Албер и принцеса Шарлийн разпространиха следното изявление: "Принц Албер и принцеса Шарлийн имат огромната радост да обявят, че очакват щастливо събитие. Раждането се очаква в края на годината." През октомври те обявиха, че очакват близнаци".



Различни благотворителни организации и каузи, които принцеса Шарлийн подкрепя


Една от страстите, които Шарлийн и принц Албер споделят, е благотворителната дейност. Това е една от общите черти, които ги сближават. След сватбата си Шарлийн увеличи броя на организациите, които подкрепя. Списъкът е дълъг, но включва Фондацията на принцеса Шарлийн Монакска, Специалните олимпийски игри, Тръста за дарителски организации, Дамския обяд в Монте Карло, Фондацията на Нелсън Мандела, Фондацията на принцеса Грейс - САЩ, както и amfAR, Фондацията за изследване на СПИН и Монако срещу аутизма.


През май 2021 г. Шарлийн заминава за Южна Африка, за да подкрепи фондация Thanda Trust и проекта "Проект носорог". На всеки 22 часа в Южна Африка се убива по един носорог заради рога му. "Като защитаваме носорозите, ние запазваме местообитанието им, което е важно за тях и за други видове диви животни. Също така подкрепяме местните общности, за да запазят наследството за бъдещите поколения", уточнява принцеса Шарлийн.


Болестта на Шарлийн я задържа в Южна Африка


Продължителният престой на принцеса Шарлийн в Южна Африка предизвика много критики от страна на монегаските. Тя напусна Монако през май 2021 г., за да подкрепи инициативата за борба с бракониерството на носорози, и се завърна едва десет месеца по-късно, през ноември. По време на престоя си в Южна Африка тя страдаше от тежка инфекция на синусите, която изискваше няколко хирургически процедури. Екип от специалисти по уши, нос и гърло (УНГ) заяви, че тя не може да лети на височина над 6096 метра, тъй като вътрешното ѝ налягане не може да се изравни.


 Албер и децата наистина дойдоха в Южна Африка, за да я посетят в началото на юни. В края на юни се наложи втора операция, след която тя пропусна десетата годишнина от сватбата си. Най-накрая се връща при съпруга и децата си през ноември 2021 г. Изглежда, че монегаските са били по-притеснени от продължителното ѝ отсъствие, отколкото от животозастрашаващото ѝ състояние.


Принцеса Шарлийн се събра със съпруга и децата си на летището във Франция, след като отсъстваше от Монако в продължение на десет месеца. Албер и близнаците посрещнаха Шарлийн с огромен букет цветя и я откараха в Монако с хеликоптер. Дни след завръщането дворецът обяви, че "След като през последните няколко месеца се бореше с влошено здраве, в момента принцесата се възстановява и ще продължи да се възстановява през следващите седмици, като ще има време да се възстанови от състоянието на дълбока обща умора".


Шарлийн се лекува в швейцарска клиника, където остава четири месеца. Принц Албер се опита да смекчи негативната преса, като обяви. "Тя очевидно беше изтощена, физически и емоционално. Беше претоварена и не можеше да се изправи пред официалните си задължения, пред живота като цяло и дори пред семейния живот".


Тя е отсъствала от дома за празнуването на рождените дни на децата си и за Коледа. Макар че в крайна сметка принцесата се завърна, може би е имало и стимул. Съобщава се, че принц Албер е сключил сделка с принцесата, като се е съгласил да ѝ плаща по 10 млн. паунда всяка година, а в замяна тя да посещава публични събития с него.


Принцеса Шарлийн не се интересува от това, което мислят хората


Във връзка с последния скандал за това, че принц Албер вероятно е баща на още едно незаконно дете, докато са били заедно с Шарлийн, хората предполагат, че новата ѝ прическа е свързана по-скоро с емоционалния смут, на който е подложена, отколкото с предпочитания към стила. Тя шокира посетителите на партита, когато присъства на коледно тържество през 2020 г. с пънкарска прическа, обръсната от едната страна.


Шарлийн обаче заяви: "Тази прическа беше мое решение. Изглежда, че тя предизвика най-различни коментари. Но се оказва, че съм я искала отдавна, стилът ми допада. Това е всичко." Тя коментира и мнението на принц Албер за прическата ѝ. "След като първоначалната изненада отмина, принцът разбра и сега също я харесва". На всички критици тя казва, че е 2021 г. и има далеч по-тревожни неща, за които да се притесняват, отколкото за косата ѝ.



 Източник: onechicagocenter.com


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион