Присила

Свързани новини

05.10.2023 10:41

Прекрасният първи официален трейлър на Присила е тук

Видян 984 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Какъв е сюжетът на Присила?

Филмът ще проследи Присила Пресли от 15 до 27-годишна възраст, разказвайки за връзката и брака й с Елвис.
Кой е в актьорския състав на Присила?

Cailee Spaeny от Mare of Easttown поема водещата роля като титулярна икона на стила, а Jacob Elordi от Euphoria се присъединява към нея като Краля на рокендрола.



Виж трейлъра тук:




Присила ще излезе в кината на 3 ноември.

Първият тийзър пристигна на 21 юни и със сигурност си заслужаваше чакането. Започвайки с монтаж на тийнейджърката Присила, която се забавлява, тя ни показва първата й среща с Елвис; пристигането й пред внушителните порти на Грейсленд; позирането й за провокативни поляроиди; и изглеждаше объркана в емблематичната си сватбена рокля с дантелени ръкави. Редът в придружаващия дневник гласи: „Когато тийнейджърката Присила Болю среща Елвис Пресли на парти, мъжът, който вече е метеорична рокендрол суперзвезда, се превръща в някой напълно неочакван в лични моменти: вълнуващо влюбване, съюзник в самотата, нежен най-добър приятел . През очите на Присила, София Копола разказва невидимата страна на един велик американски мит в дългото ухажване и бурния брак на Елвис и Присила, от германската военна база до неговото имение в света на мечтите в Грейсланд, в този дълбоко усетен и очарователно подробен портрет на любовта, фантазията и славата.

На 3 октомври последва втори, по-дълъг трейлър, който дава по-голяма представа за това как точно Копола ще опише бурната връзка между Присила и Краля на рока.
Ще действа като много необходима 'противоотрова" на филма за Елвис от миналата година

Силата на зашеметяващото главно изпълнение на Остин Бътлър в осеяния с пайети, сюрреалистичен Елвис (2022г.) на режисьора Баз Лурман със сигурност беше неоспорима, но мнозина бяха обезсърчени от стряскащата липса на екранно време на Оливия ДеДжондж като партньор на музикалната икона.

„Присила е толкова второстепенен герой в Елвис, така че никога не съм имала чувството, че стъпвам на същата територия“, каза София Копола пред Vogue миналия октомври, докато се подготвяше да заснеме драмата, продуцирана от A24. „Мисля, че ще бъде интересно да имаме две напълно различни интерпретации на едни и същи събития. Има някои аспекти от кариерата на Елвис, включени в този филм, но всичко това някак си играе на фона на тяхната връзка и нейното развитие на нейната идентичност. Толкова се заинтересувах от историята на Присила и нейната гледна точка за това какво е чувството да израснеш като тийнейджър в Грейсленд. Тя преминаваше през всички етапи на млада жена в такъв разширен свят - нещо подобно на Мария Антоанета.
Всъщност Копола описва филма като „Мария Антоанета в Грейсленд“

В интервю за Vogue по-рано тази година режисьорката отбеляза: „Когато снимах Присила, имаше много моменти, които ми напомняха за други филми, които съм правила. Чувстваше се като кулминация на другата ми работа. Имаше няколко момента, в които си помислих: „О, Боже, повтарям ли се? Това твърде много ли прилича на Мария Антоанета?’ Но съм достатъчно наясно, за да се съглася с това сега. Идентичността и концепцията за „съпруга-трофей“ винаги са ми били интересни и Присила ми позволи да ги изследвам в нова обстановка.“

Базиран е на бестселъра на мемоарите на Присила Пресли

Написан от Копола, филмът ще черпи от книгата на Присила Пресли от 1985 г. "Елвис и аз", като самата жива легенда ще служи като изпълнителен продуцент. „Срещала съм се с нея няколко пъти и тя беше невероятно отворена“, каза Копола за своя обект. „Искам да се чувствам емоционално автентична. Имам нейните мемоари от години и си спомням, че ги четох преди много време. Един мой приятел наскоро говореше за нея и се заехме да обсъждаме книгата. Прочетох я отново и бях наистина трогната от нейната история. Най-трудната част от написването на сценария беше просто редактирането на толкова много невероятни подробности от мемоарите. Беше ми интересно да се опитам да си представя как трябва да е изглеждало израстването в този свят през нейните очи.“

Фокусът на Присила ще бъде върху живота на титулярната героиня от 15 до 27-годишна възраст, описвайки нейния противоречив романс с легендарния музикант. Тя се запозна със суперзвездата, когато беше само на 14, а той на 24, и по време на военна служба в Германия. Двойката завърза възела, когато тя е на 21; ражда им се дъщеря, Лиза Мари, година по-късно; и най-накрая се разделят след шест години брак.


Cailee Spaeny и Jacob Elordi са идеални за своите роли

Въпреки че филмът обхваща повече от десетилетие от живота на Присила, за Копола беше важно „една и съща актриса да я играе на тези различни етапи“, което означава, че 25-годишната Кейли Спаени със свежо лице е идеалният избор. „Мисля, че Кейли може да се справи“, каза тя. „Тя е толкова силна актриса и освен това изглежда много млада.“ А що се отнася до Джейкъб Елорди от Euphoria? „Гледах само един епизод от сериала на HBO с дъщеря ми и беше малко прекалено“, призна тя. „Той също играе истински пич в това шоу. Но той е толкова мил и скромен като човек. Мислех, че никой няма да изглежда като Елвис, но Джейкъб притежава същия тип магнетизъм. Той е толкова харизматичен и момичетата полудяват около него, така че знаех, че може да се справи с ролята на този тип романтична икона.”

С обявяването, че излиза на големия екран на 27 октомври, след дебюта си на филмовия фестивал във Венеция, очаквайте Присила да получи номинации в редица категории – от костюми и сценография до адаптиран сценарий – щом сезонът на наградите започне. И кой знае? Дори може да събере повече награди за Оскар от Елвис.



Източник: Vogue



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби