Свързани новини

21.05.2009 16:09

Панаир на суетата: Клинтън си дари саксофона на бал в Кан

Видян 2158 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кан може да е кинофестивал, но знаменитостите са онова, заради което целият свят гледа втренчено събитията на Ривиерата тези дни. Снощи в ролята на звезда влезе даже бившият американски президент Бил Клинтън. Мъжът на Хилари беше голямата атракция на бала за фондацията amfar. Домакиня на събитието е Шарън Стоун, а действието се разиграва в най-гъзарския хотел на Лазурния бряг - Дьо Кап-Еден-Рок. Босът на Дизел - Ренцо Росо, пък изложи ФИАТ Чинкуеченто със специален негов дизайн. Тениссензацията Елена Янкович ще дава благотворително уроци по тенис на анонимния милионер, който дари достатъчно пари за борбата срещу СПИН на галата. На кортовете бе и афтърпартито след търга. Оспорваният от критиката Куентин Тарантино, Лиз Хърли, Ани Ленъкс блеснаха на тържеството. Даже самите Долче и Габана, чиято яхта Кралицата на Италия, бе лъскана от техните момчета в бели премени цял ден вчера на пристанището, не пропуснаха шанса да се поснимат до насита и да хапнат срещу куверти по 7000 долара на човек.


В същото време някои световни знаменитости са дошли по работа в Кан. Знаменитият любимец на манекенките Паулу Коелю е в града. Неговият последен роман "Победителят е сам", който преди броени дни излезе у нас, е посветен точно на фестивала и го разкрива с неговото истинско и непривлекателно лице на пълна лудница. Вместо да бъде презрян като всеки пророк, бразилският писател измоли от великия холивудски продуцент Харви Уайнстайн да заснеме филм по романа му Алхимикът - запазената марка на автора. Бюджетът на продукцията ще бъде 60 милиона долара.


Като стана дума за пророк, филмът с това име на Жак Одиар е фаворит на американските журналисти за спечелването на Златната палма през уикенда като едва на второ място се подрежда Педро Алмодовар с неговите Разкъсани прегръдки. Безславните копелета на Тарантино никак не се нравят на критиката заради разтеглянето на филмовото действие в цели 2 и половина часа.


Изобщо, европейското кино се завръща в Кан. Вчера актрисата Фани Ардан се представи като режисьор навръх своята 60-годишнина. Преди нея Жерар Депардьо даде пресконференция по повод своя нов филм Отначало. Французите подготвят най-хубавите си дрехи за документален филм от програмата Класиките на Кан, на който ще бъде отдадена почит на 50-годишнината на т.нар. Нова вълна в киното. Филмът на деня също е европейски, при това на ретро тема и чернобял, което е голям шлем за кино снобите. Бялата лента е на любимеца на фестивала Михаел Ханеке. Той е и скъп приятел на шефката на журито Изабел Юпер, което дава големи шансове продукцията да бъде отличена с награда.


Днес Кан очаква и новата творба на Тери Гилиъм. Фентъзи режисьорът показва последния филм на Хийт Леджър. Въображаемият свят на д-р Парнасус се очаква да предизвика сериозен интерес в Кан.


Модата превзема събота. Летисия Каста е дала красивото си лице на филма Лице на Цай Минг Лианг. А журналистите ще видят филма, с който в неделя ще бъде закрит 62-ият фестивал в Кан. Коко Шанел и Игор Стравински разказва любовната история на две от легендите на 20-и век.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева