Хаснейн Варис

Свързани новини

07.02.2024 16:25

Отключете духовното с помощта на древната мъдрост

Видян 1325 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За мнозина суфизмът остава екзотична и малко разбрана тема. Настоящият наръчник не просто представлява своеобразно въведение в това мистично философско течение, но и дава нов поглед върху суфийския начин на живот. Инструментите, техниките и ритуалите са представени по достъпен за съвременните хора начин посредством популярни притчи. Авторът повдига завесата на дълбоката мъдрост и гений на Руми, безусловната любов на Рабиа Басри, логиката и заключенията на ал-Газали, хумора на молла Настрадин и други.

Тази книга е идеална за всички, които искат да разберат универсални истини за живота и да постигнат по-висша форма на съзнание. Тя също така предлага ценни насоки за това как да отключите духовния си потенциал и да се освободите от тесните рамки на материалния свят. Хаснейн Варис е сертифициран духовен наставник, консултант, специалист по евролингвистично програмиране (НЛП), техника за емоционална свобода (ТЕС) и обучение и развитие на персонала.

Предоставя услуги за подобряване на работата на фирми и работи като личен консултант с хората. „Хаснейн Варис е вложил много мисъл, знания и чувство в тази завладяваща книга за пътя на суфизма, който е път на сърцето. С простички и ясни думи представя изчерпателно философската гледна точка и практиката на суфизма, в чиито основи стои търсенето на Възлюбения, или върховното съзнание. Като илюстрира тезите си с прекрасни истории и провокиращи мисълта цитати от Руми и други суфийски светии, преплетени с научната гледна точка, книгата ни води по пътя към съвършенството на суфи. Казано на езика на суфи: пътят върви от нафс ал-аммара (животинската същност) към нафс ал-камил (съвършената същност).

Аз истински се насладих на тази интимна и съдържателна книга и заключих в сърцето си няколко и истории, и прозрения, които тя ми подари“, споделя Сума Варугезе, Основател на курса „Дзен на доброто писане“, бивш редактор на сп. Life Positive и Society.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

дева