Bardot е името на новия минисериал, вдъхновен от живота на Бриджит Бардо, който в момента е в полезрението ни

Свързани новини

10.01.2023 15:01

Мини сериал проследява възхода на Бриджит Бардо (Видео)

Видян 2058 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Bardot е името на новия минисериал, вдъхновен от живота на Бриджит Бардо, който в момента е в полезрението ни. Този нов проект е режисиран от дуото майка и син Даниел и Кристофър Томпсън и е продуциран от France Télévision. Той обещава да бъде завладяващо гмуркане в 50-те години, в ранните дни на актрисата, която привлича безброй почитатели, преди да се превърне във вечната икона на "Презрението" на Жан-Люк Годар.


За какво ще бъде поредицата за Бардо?

В шест 52-минутни епизода биографичният сериал проследява възхода на Бриджит Бардо в следвоенна Франция между 1949 и 1959 г. Проследяваме периода от 15-ия до 25-ия ѝ рожден ден, като научаваме за нейното строго образование и копнеж за свобода, за мечтата ѝ да стане танцьорка и за брака ѝ с първата ѝ любов Роджър Вадим. Ще се запознаем и с легендарното ѝ изпълнение в "И Бог създаде жената" и с кастинга ѝ с Анри Жорж Клузо за филма "Истината" (можете да видите няколко момента от тази среща в откъс, публикуван от France Télévision) и ще разберем как младата жена става завинаги "BB". Шоуто ще разкрие и как тя е предизвикала толкова много омраза и обожание през живота си.


Кой е в актьорския състав?

Джулия дьо Нунес, която е учила в École Périmony в Париж (театрална школа, в която са се изявявали Фани Ардан, Камий Котин и Франсоа Клузе), ще играе Бриджит Бардо. На 20 години актрисата все още е сравнително непозната за широката публика, но с тази роля ще дебютира на екран. За ролята на Роже Вадим студиото на France Télévision избира Виктор Белмондо, внук на Жан-Пол Белмондо. Жералдин Пайлас и Иполита Жирардо ще играят родителите на Брижит, Ан-Мари и Луи Бардо. Иван Атал, Ан Ле Ни, Луи-До дьо Ленкешан, Лоран Стокер от "Комеди Франсез", Оскар Лесаж и Ноам Едже ще играят съответно продуцента Раул Леви, агента на звездите Олга Хорстиг, режисьора Анри-Жорж Клузо, журналиста и телевизионен продуцент Пиер Лазарев и актьорите (и любовник на Бриджит Бардо) Жак Шарие и Жан-Луи Трентинян.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв