Когато се качваше на сцената, за да приеме тези награди, Мишел Йео произнасяше ярки речи, в които засягаше ключови въпроси като многообразието, расизма и възрастовия подход

Свързани новини

07.04.2023 09:36

Kering и фестивалът в Кан ще връчат наградата Women In Motion за 2023 г. на актрисата Мишел Йео

Видян 2186 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Франсоа-Анри Пино, председател и главен изпълнителен директор на Kering, Ирис Кноблох, президент на Фестивала в Кан, и Тиери Фремо, директор на Фестивала в Кан, избраха тази година да отдадат почит на изключителната кариера на Мишел Йео, като ѝ връчат наградата "Жените в движение" за 2023 г. Церемонията ще се проведе в Кан по време на официалната вечеря на "Жени в движение" в чест на жените в киното. От стартирането си по време на фестивала през 2015 г. програмата награждава и подчертава творчеството и уникалния принос на жените в културата и изкуството - чиято работа помага да се промени визията ни за света.

Родената в Малайзия актриса и продуцент с международна известност Мишел Йео разбива конвенциите от десетилетия. Изобразявайки сложни и решителни жени на екрана, тя спомага за преодоляване на стереотипите, свързани с пола и възрастта, във филмовата индустрия. За невероятното си изпълнение във филма "Всичко и навсякъде наведнъж" тя печели "Златен глобус", наградата SAG и "Оскар" за най-добра актриса. Така през 2023 г. тя става първата азиатска актриса, която печели "Оскар" в тази категория.

Когато се качваше на сцената, за да приеме тези награди, Мишел Йео произнасяше ярки речи, в които засягаше ключови въпроси като многообразието, расизма и възрастовия подход. "Вярвам, че времената се променят. Има много по-голямо приобщаване. Има повече разнообразие. Погледнете ме. Аз съм в този бизнес от 40 години и най-накрая мога да бъда номер едно в списъка с повиквания. Това просто показва, че ако вярваш в себе си, ако вярваш и имаш страст към това, което правиш, не се отказваш." И добавя, като кимване към някои от великите си роли: "Какъвто и да е бил стъкленият таван, ние просто го изритахме, разбихме го... Намираме се на кръстопът. Промяната вече е започнала."

В предишните си издания на фестивала в Кан наградата "Жени в движение" отличи кариерата и ангажираността на Джейн Фонда през 2015 г., Джина Дейвис и Сюзън Сарандън през 2016 г., Изабел Юпер през 2017 г., Пати Дженкинс през 2018 г., Гонг Ли през 2019 г., Салма Хайек през 2021 г. и Виола Дейвис през 2022 г.

"Много съм развълнувана да получа тази награда. Убедена съм, че времената се променят; обществената осведоменост със сигурност е нараснала през последните години. Изключително важно е жените - пред камерата и зад нея - да продължат да играят роли и да разказват истории, които отразяват разнообразието и сложността на света."


"С емблематичните си роли Мишел Йео успя да разбие всички стереотипи. Заедно с Фестивала в Кан искахме да признаем значителния ѝ принос към киното и способността ѝ да вдъхновява бъдещите поколения таланти. Връчването на наградата "Жените в движение" беше очевиден избор."
Франсоа-Анри Пино, председател и главен изпълнителен директор на Kering.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни