Принц Чарлз и принцеса Даяна с Харви в Craigowan Lodge в Балморал, Шотландия

Свързани новини

02.03.2022 13:38

Как Чарлз изхвърли общото им куче след Ди, а кои са другите любимци на кралското семейство

Видян 2264 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кучетата са играли важна роля в обществения и личния живот на кралското семейство, пише www.mirror.co.uk.




Въпреки че всички знаят, че кралицата обожава корги и дорги, те не са единствената порода, която е живяла заедно с членовете на кралското семейство.




Любовта на семейството към кучетата отдавна се вижда от вековни портрети, на които кралските особи позират с четириногите си приятели.




Английският крал Чарлз II вдъхновява името на кралските шпаньоли, а кралското семейство оказва огромно влияние върху света на кучетата през годините.


 


През 1933 г. крал Джордж VI вкарва в кралския дом пембрукширско уелско корги, което предизвиква увлечението на кралицата по породата.


Кучето, преименувано на Duke от Dookie, става неразделна част от семейството и дори участва в кралски фотосесии заедно с тогавашните принцеса Маргарет и принцеса Елизабет II.




Едва на 18-ия рожден ден на кралицата през 1944 г. тя получава собственото си корги Сюзън, което успява да "отмъкне" по време на медения си месец с принц Филип три години по-късно.




Съобщава се, че принц Филип е "мразел" кучетата на кралицата, защото били "твърде радостни" - но това не ѝ е попречило да напълни Бъкингамския дворец с тях.


 


Кралицата е притежавала около 30 коргита и дорги, като Монти, Уайлоу и Холи дебютират по телевизията заедно с Нейно Величество и Даниел Крейг в скеч за Джеймс Бонд.


Нейните кучета се превърнаха и във фокус на собствен анимационен филм, наречен "Коргитата на кралицата", в който озвучават Джак Уайтхол и Джули Уолтърс.




Анимационният филм представя живота на кучетата на кралицата и споменава "стаята на корги", където кучетата спят в издигнати плетени кошове.




Кралица Елизабет II, която има заслуга за създаването на породата дорги, се грижи много за кучето си и всеки ден го разхожда из двореца.




Известна е с това, че дава на кучетата си необичайни имена, сред които Bisto Oxo, Whisky, Cider, Spick, Span, Bushy и Brush.




Нейно Величество има две коргита, едното от които се казва Муик, едно дорги на име Кенди, а наскоро посрещна и кокершпаньол, наречен с обич Лизи.


 


Преди да се ожени за принцеса Даяна, принц Чарлз е имал жълт лабрадор на име Харви.

Твърди се обаче, че лабрадорът е предизвикал спорове между двойката, а кралският биограф Пени Джунор твърди, че Чарлз в крайна сметка е прибрал Харви в опит да "успокои отчаяно нещастната Даяна".

Кралската писателка Сали Бедел Смит смята, че кучето е било изоставено, защото е напомняло на Даяна за предишния живот на Чарлз.


 


 В крайна сметка Харви изживява остатъка от живота си с един от съветниците на Чарлз.




През 1986 г. , когато принц Уилям е на четири години, а принц Хари - на две, семейството се радва на компанията на Джак Ръсел.




Чарлз и Даяна се разделят през 1992 г. и се развеждат четири години по-късно.




Малко преди преждевременната смърт на Даяна през 1997 г. прислужникът ѝ разкрива, че принцесата е планирала да си осинови златен лабрадор.




В Инстаграм камериерът Пол Бурел заяви: "В детството си принцесата имаше много домашни любимци и копнееше да има куче.


 


 "През последното лято от живота ѝ планирахме да си купи златен лабрадор, но това не се случи. "




Чарлз притежава няколко кучета от породата Джак Ръсел, а едно от тях, Тига, става известна знаменитост през 90-те години на миналия век, като често е забелязвано на неофициални коледни картички да седи до Уилям и Хари.



Чарлз, който се ожени за Камила през април 2005 г. , понастоящем притежава два Джак Ръселса - Блубел и Бет. И двамата са спасени от дома за кучета и котки Battersea, където херцогинята на Корнуол е кралски патрон.


 


 


 


   Снимка:



Getty Images)

 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак