Фондацията
01/02

Свързани новини

27.07.2023 17:00

ФОНДАЦИЯ „МС-МОГА САМ“ ПРЕДСТАВЯ

Видян 3817 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„МНОЖЕСТВЕНАТА СКЛЕРОЗА СРЕЩА ЕДИН АЮРВЕДА ВАЙДИЯ*“

На 29 юли ще се състои световната премиера на документалния филм, посветен на аюрведичната терапия и лечение на тежки дегенеративни и неврологични заболявания в единствената специализирана клиника в света
- Ayush Prana (Керала/Индия)




На 29 юли (събота), от 16 ч. Фондация „МС - Мога Сам“ ще представи световната премиера на документалния филм „Множествената склероза среща един аюрведа вайдия“ / тайната рецепта за лечение на човешкия мозък. Прожекцията ще бъде част от семинара „Мога Сам и Зная Как“, посветен на менталното здраве, организиран от Фондацията. Сред официалните гости на събитието е д-р Прашант Рагаван, който пристига в България по покана на Фондация “МС – Мога сам“ за официалната премиера на филма. Той е потомствен аюрведа терапевт и основател на клиниката Ayush Prana в Керала.

Документалният филм „Множествената склероза среща един аюрведа вайдия“ е посветен на най-древната наука за живота аюрведа и включва разказите на хора от целия свят, намерили своето решение за преодоляване на тежки дегенеративни и автоимунни диагнози в аюрведичната медицина. Филмът е с български субтитри, а прожекцията му е напълно безплатна. Поради ограниченият брой места в залата е необходима единствено предварителна регистрация, която може да бъде направена на следния линк: https://bit.ly/46rrEMM

Режисьор на филма е Николай Василев, автор и режисьор на поредица от документални филми и телевизионни продукции, сред които Ваклуш, Формулата на Тео, Пътят към Тива и много други. На следния линк е официалният трейлър на филма: https://www.youtube.com/watch?v=fC27SWZPc5w&t=3s

Преди прожекцията ще поговорим повече по теми, свързани с менталното здраве и аюрведичната терапия при лечението на тежки дегенеративни заболявания с гост-лектори в семинара:
•    Райна Соколова, логотерапевт - „Защо смисълът лекува?“
•    Калина Радичева, V дан юмейхо терапевт, водещ на програмата за личностна трансформация План да Бъда -
„За изцелителната формула – йога, юмейхо, медитация и психотерапия /
•    д-р Прашант Рагаван, аюрведа лекар, клиника Аюшпрана, Керала, Индия – „Как Аюрведа лекува психиката и тялото?“
•    Семинарът и прожекцията на филма ще се проведат от 16:00 - 20.30 ч. в Кино Люмиер, Площад България 1, Малкото НДК.




Водещ и домакин на събитието е Биляна Савова, основател на Фондация „МС-Мога Сам“. Преди 15 години е диагностицирана с дегенеративното заболяване множествена склероза и това е причината да започне търсенето й на ново разбиране на тялото и психиката, както и на терапии, които да й помогнат и да включат нейните вътрешни лечебни сили. Вече повече от 5 години тя споделя опита си с хора, които искат да тръгнат по този път. Биляна намира своето решение за пълноценен живот с тази диагноза с помощта на д-р Прашант и неговият екип в клиниката Ayush Prana.  
Биляна Савова е идеолог и визионер на програмите за личностна трансформация План да Бъда / Plan to Be, 8for8, I AM ME, както и на корпоративната програма за осъзнатост 20 hours of mindfulness. Тя е дългогодишен арт директор на списание EVA,  носител на наградите “Жена на годината, категория общество / 2016”, “Будител на 2018”, “Вдъхновител / 2018”. Лектор в семинарите TEDxVitosha, “Свободата да бъдеш”, форум “Дълголетие”, както и в редица корпоративни мотивационни събития на UniCredit Bulbank, Ernst &Young България, Bosch България, “She is the One” / Dir.bg, “See It Be It” / NobleGraphics, “Трансформация” / OM Yoga & Generator, SAP Labs Bulgaria, Kaolin Bulgaria и много други.

Всяка година, под шапката на фондация МС – Мога Сам, организира летни семинари на различни теми свързани със здравето. Семинарът, който ще се състои на 29 юли в Кино Люмиер е 8-ят семинар, който се организира от Фондацията.

За повече информация свързана със събитието ни пишете на имейл: plantobegenerator@gmail.com

За Фондацията:
Фондация МС – МОГА САМ е неправителствена организация, която работи в помощ на пациенти с диагноза Множествена склероза и други дегенеративни заболявания. Създадена като движение през 2013 година и регистрирана през септември 2015 г., Фондацията помага на хората и техните близки в посока обучение да се справят сами – психически и физически в живота с МС диагноза. Помага в търсенето на възможности за качествено подобряване на живота им – не само чрез промяна на личната им среда като условия за живот, но и чрез предоставяне на информация за всички съществуващи методи за лечение, които да дават на диагностицираните възможност сами да правят информирани избори за тяхното здраве и лечение.

Фондацията се финансира от дарения и доброволческа подкрепа. Вече втора година хора от цяла България изпращат сгънати оригами фигури на жерави, които Фондацията превръща в красиви декоративни пана, за които търси спонсори като част от кампанията „Свързани: 1000 жерави в подкрепа на хората с множествена склероза“.  Благодарение на събраните средства и доброволния труд, Фондацията успява да помогне на хора с Множествена склероза и други автоимунни и неврологични заболявания и на техните близки с осигуряването на достъп и финансиране на психотерапевтични консултации чрез програмата за ментално здраве „Изборът“.

Един от принципите, по които функционира Фондацията, са личните срещи на Биляна Савова с диагностицираните с Множествена склероза в цялата страна в търсенето на индивидуални решения, мотивиращи разговори, съставянето на режим на хранене и двигателна активност, и много други начини за подкрепа.

www.mogasam.org





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 28.07.2023 00:01

    ваксините за хепатит Б увеличиха три пъти болните от МС, което говори , че това е вирусно заболяване на нервната система

  • 001 Anonimen 27.07.2023 23:43

    тази болест е най-брутално експлоатирана от всякакви "откриватели" на нови терапии поради една особеност - през първите 2-3 години от заболяването при около 70% симптомите изчезват и без лечение, почти всички нови лекарства се тестват само в този период и се обявяват, че действат, фирмите си пробутват тн"медикаменти" на нищо неподозиращите пациенти, успяват с подкупи да хванат и здравните каси да ги реинбурсират, нооо - само в първите 2-3 години, което финансово им е предостатъчно за далаверата

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион