Джулия Робъртс говори за вечната красота в британския Vogue

Свързани новини

14.01.2024 17:01

Джулия Робъртс говори за вечната красота в британския Vogue

Видян 15302 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С характерната си мегамощна усмивка и неподвластен на времето стил Джулия Робъртс може и да е икона на красотата, но не се взима твърде насериозно.

Когато в ново интервю за британския Vogue я питат какво поддържа младежкия ѝ вид на 56 години, актьорката отговаря с остроумие.

"Мариноване. Слагам главата си в буркана всяка втора събота за 18 часа. Това прави чудеса", шегува се тя. "Миризмата е ужасна."

Робъртс е на корицата на февруарския брой на британския Vogue. В съответното интервю за списанието със сценариста на "Нотинг Хил" Ричард Къртис тя разказва за неостаряващата красота, за "феминистките" избори, които е направила в кариерата си, и за това какво е усещането да си едно от най-известните лица в Холивуд.


 Водене на пълноценен живот

Шегата настрана, но Робъртс казва, че ключът към младостта е в хората и преживяванията, които съставляват живота ѝ. Разбира се, генетиката също помага.

"Добрите гени, воденето на пълноценен живот и аз съм го казвала - и обикновено го казвам като шега - но вярвам в любовта на добрия мъж", казва тя пред изданието. "Вярвам, че съпругът ми ме обича и се грижи за мен по начин, който ме кара да се чувствам дълбоко, дълбоко щастлива. И винаги, когато видиш някой, който е щастлив, няма значение на колко години е".

Светът до голяма степен познава Робъртс като "любимата на Америка" - титла, която последва звездните превъплъщения в любими романтични комедии като "Сватбата на най-добрия ми приятел", "Хубава жена" и, разбира се, филма от 2001 г. "Любимците на Америка". (Извън този жанр Робъртс печели "Оскар" за най-добра актриса през 2001 г. за ролята си в "Ерин Брокович" и "Златен глобус" за най-добра поддържаща актриса през 1990 г. за ролята си в "Стоманени магнолии", наред с други награди).


Те виждат нещо познато

Това, че публиката я намира за близка, е нещо, което Робъртс осъзнава много добре, за добро или лошо. "Ще кажа, че мисля, че има нещо в мен, което винаги (позволява) на хората да се чувстват комфортно или да виждат нещо познато", обяснява тя. "Ако някой ме види в магазин за хранителни стоки и ми каже: "Защо си подстригала косата си така?", това не е защото се опитва да бъде груб. Това е, защото имат чувството, че ме познават, че седя зад тях в църквата всяка неделя".

"Това е чувството, че разбираш някого, когото не познаваш. Предполагам, че това, че изглеждам сравнително като себе си в повечето роли, ме изважда от лентата на персонажа-актьор. Но никога не се чувствам така, сякаш играя себе си."

В тази връзка Робъртс напомня на Къртис, че почти е отказала "неудобната" роля на филмовата звезда Анна Скот в "Нотинг Хил", наричайки я "едно от най-трудните неща, които някога ми се е налагало да правя".


"Изглеждаше ми толкова неловко", казва тя за ролята, "дори не знаех как да изиграя този човек." И като мета обрат, Робъртс обясни, че толкова много е мразела да се облича като филмова звезда, че е избрала да носи собствените си дрехи в сцената, в която произнася станалата вече култова реплика от филма: "Аз също съм просто момиче, което стои пред едно момче и го моли да я обича."

Отказвайки се от предоставения на снимачната площадка гардероб, Робъртс казва, че е изпратила шофьора си до апартамента си с инструкции да претърси гардероба ѝ. "Това бяха моите собствени джапанки и моята сладка малка синя кадифена пола, тениска и жилетка", каза тя.

Робъртс обсъди и как феминизмът се проявява в работата ѝ, като посочи решението си да не снима голи сцени във филмите.

"Не искам да критикувам избора на другите, но за мен да не се събличам във филм или да бъда уязвима по физически начин е избор, който предполагам, че правя за себе си", каза тя пред списанието. "Всъщност аз избирам да не правя нещо, а не да правя нещо."


 Източник: CNN


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв