Продукцията е и с номинации в престижните „София Интернешънъл Филм Фест“, „Златна роза“, „Бургас Интернешънъл Филм Фест“ и СБФД "Васил Гендов" и финалист в селекцията на Istanbul Golden Short Film Festival

Свързани новини

30.08.2022 14:49

БГ филмът Божоле със световна премиера

Видян 1689 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Новият български филм "Божоле" вече е достъпен онлайн за България и за чужбина. Звездният каст включва Дарин Ангелов, Диана Димитрова, Васил Бинев, Денис Даскалов, Никола Додов. Сюжетът проследява какво се случва с една обява в интернет сайт за запознанства, пусната от скука, която преобръща живота на плейбоя Ал. Като заклет богат ерген преди да срещне Виктория, той живее безгрижно и няма сила на света, която да го изкара от зоната му на комфорт.


Но както се случва често – съдбата не го оставя да скучае и го хвърля в “голямата” любов. Когато решава да промени живота си обаче, Ал ще разбере, че неговият път е предначертан и няма право на избор.  Режисьор и сценарист на късометражната игрална драма е Ирена Даскалова, а екипът на продукцията се допълва от композиторите Мария Каракушева и Денис Даскалов и оператора Росен Даскалов. Заглавието направи истински фурор на европейската фестивалната сцена, след като стана единственият чуждоезичен филм селектиран наред с филми от Франция и френско говоряща Канада на Festival du Film Court Francophone | Un poing c'est court в Лион, Франция.


Продукцията е и с номинации в престижните „София Интернешънъл Филм Фест“, „Златна роза“, „Бургас Интернешънъл Филм Фест“ и СБФД "Васил Гендов" и финалист в селекцията на Istanbul Golden Short Film Festival. „Божоле“ получи още и признание за операторско майсторство на фестивала „Златното око“. Филмът може да се гледа от всяко устройство, без абонамент, като си го купите само за 3.99 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

В днешния последен априлски ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. В днешния последен априлски ден и в навечерието на