Свързани новини

06.08.2022 09:08

100 жени и мъже в леглото, 4 съпрузи, 4 опита за самоубийство, рак и дете, което захвърля: Драмата на Брижит Бардо

Видян 20458 пъти | Коментари 1
Гласували 16 рейтинг: 3.5625
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато някой се роди в 7-стайния парижки апартамент на богато фабрикантско семейство, често презадоволеността се превръща в желание за непрестанен бунт – точно това определя и цялата съдба на Брижит Бардо. Още от малка тя се противи на баща си заради прекаленото глезене, на което подлага нея и сестра й и стриктното му придържане към католическите канони във всичко, както и на непрекъснато контролиращата си майка. Освен телесни наказания, те карат момичетата си да им говорят „на Ви” дори у дома. Тя е против каквото и да било, получено от тях, включително тъмно кестенявата си коса и затова се превръща в иконична блондинка, когато вече сама може да решава.



Вижте цялата галерия ТУК



Единственото й спасение в началото на тийнейджърството е балетът. Тя непрекъснато танцува вкъщи под съпровода на грамофона – фонографа на семейството, едва издържа през 1949 г., малко преди да е навършила 15, да бъде записана в парижката консерватория в танцовия клас на Борис Князев.
Същата година тя прави първата си революция – на скандално ниска за онова време възраст, става манекенка, при това е висока само 166 см. Само половин година след старта на тази своя кариера, при това точно в Деня на жената – 8 март 1950 г., изгрява на корицата на списание Ел.




Не минава много време и на Брижит е предложена нейната първа роля. Кастингът за филма Les Lauriers я среща с мъж, който ще стане не само неин любовник, но също така и режисьорът, който години по-късно ще я направи световен секссимвол на киното – Роже Вадим.
Едва понесли „срама” от своите едробуржоазни приятели заради манекенската й работа, родителите на Бардо се опитват да я спрат да става актриса и да я разделят от Роже, като я изпратят да учи в Англия. Брижит обаче е непреклонна и успява да се наложи над фамилията. Поема само едно обещание – да не се жени за режисьора. Тя го изпънява, докато не е навършила 18 и няма правото сама да решава съдбата си. Но веднъж минал рождения ден на пълнолетието, веднага го прави, а междувременно за втори път попада на корицата на Ел.
Двамата са щастливи в началото, но бракът им е прекратен официално през 1957 г., след като през 1956 г. Роже снима в нейна чест филма И Бог създаде жената, който я прави световна звезда. На снимачния терен тя среща Жан Луи Трентинян, който е втората й голяма любов.
Въпреки развода, двамата остават приятели, като дори работят заедно като във филма Crazy For Love, за който Брижит взема хонорар от 200 000 франка, днес $5 200.
Без да е призната за голяма актриса, тя вече е известна красавица и дори снима първата си холивудска продукция, редом със самия мъжки секссимвол на епохата Кърк Дъглас - Act of Love.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Без банани бяхме по-добра нация, 07.08.2022 10:26

    Велика икона във френското кино! Една от 4-те най-красиви жени в световното кино въобще! Въпреки недостатъците си, остана верна на себе си, поклон!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.