„Знаех за изявлението на президента Румен Радев предварително”, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Левицата вече поздравява президента и Илияна Йотова за решението им да се борят за втори мандат.


„Това изявление беше необходимо точно в този момент”, подчерта Нинова. „Така Радев опровергал спекулациите, че ще прави своя партия. Това е честна и открита позиция на президента”, посочи тя.  Соцлидерът е доволна, че Радев е заявил борба срещу безпринципните договорки и задкулисието.


Левицата, по думите на Нинова, отдавна води такива битки. Партията водила борба  от изчистване на партията от договорките и задкулисието.


„Властта трябва да се дава на гражданите”, изтъкна тя. Партията в този мандат вадила на показ лобистките закони на управляващите. Социалистите са верни на заявките, дадени от Радев в годишния му отчет.


Веднага след изборите БСП ще задвижи процедурата, с която да реши дали ще подкрепи Радев за втори мандат".


Нинова съобщи още, че ИБ на БСП подготви предложението на партията за водачи на листата до Националния съвет. Водачите трябва да бъдат одобрени от пленума.


Почти 2/3 от водачите са специалисти в сферата на икономиката, правото, медицината, инженери. Областните структури ще подредят листите надолу. Нинова ще води листата в Пловдив, където наскоро от Левицата беше детрониран бизнесменът Георги Гергов.