Свързани новини

07.06.2009 15:39

Жеги удариха страната

Видян 1596 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Горещина замъчи България от вчера, като на места температурите достигнаха рекордни величини. В Силистра по обяд термометърът сочеше 35 градуса, което е най-високата температура, измерена на този ден. Живакът в София достигна 32 по Целзий и само лекият бриз помогна на жителите на столицата да се справят по-леко с жегата. Същите стойности бяха измерени в Плевен и Пловдив. Над 30 градуса беше и във Видинско.


Синоптиците предвиждат следващите дни да са още по-горещи, затова лекарите съветват хората със здравословни проблеми да не излизат навън между 11 и 17 часа. Тъй като човешкият организъм се обезводнява в жегите, медиците препоръчват да се пие вода в големи количества, но в никакъв случай тя не трябва да бъде силно изстудена. От КАТ предупреждават шофьорите да са особено внимателни, защото високите температури забавят реакциите на водачите. Освен това жегата може да доведе до временна загуба на съзнание, която е фатална, когато човек е зад волана.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Денят е със смесена енергетика

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят е със смесена енергетика, но е напълно подходящ