Борисов благодари на Зеленски и за това, че се е срещнал с опозиционните партии ДПС и ИТН, които също им помагали за декларацията. На срещата снощи бяха и Мустафа Карадайъ и Тошко Йорданов.

Свързани новини

07.07.2023 13:57

Зеленский потвърди за износа на бг оръжие с вицепремиер Нинова: Борисов

Видян 713 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Господин Денков, когато похвали правителството на Кирил Петков и Асен Василев, пропусна вицепремиерът Корнелия Нинова. Защото от вчерашните ми разговори и на четири очи с президента Зеленски и с външния министър и останалите колеги разбрах, че ние през тези години сме изнасяли огромно количество оръжия. Как е прикривано, най-вероятно през комисионерите, оставам на интелигентността на българските граждани. Факт, че тогава е изнасяно огромно количество оръжия. Не директно за Украйна, с посредници, това, което е най-голямата им специалност. И всъщност вчера това, което стана е, че елиминирахме посредниците", коментира Бойко Борисов.

"Беше доста забавно, настроението беше много хубаво и действително с Кирил Петков бяхме заедно. И именно преглъщайки и его, и, как го нарича - самовлюбеност, показахме, че заедно можем да постигнем успех", разказа Борисов за вчерашната среща с президента на Украйна, на която присъстваха и ръководствата на партиите в НС, без "Възраждане" и БСП. Според него срещата е била успешна, особено в сравнение с разговора с Румен Радев, обясни той.

Борисов благодари на Зеленски и за това, че се е срещнал с опозиционните партии ДПС и ИТН, които също им помагали за декларацията. На срещата снощи бяха и Мустафа Карадайъ и Тошко Йорданов.

Лидерът на ГЕРБ обясни и защо Зеленски не е дошъл в парламента, както се очакваше.

"Защото го бяха заблудили, че "Възраждане" ще правят някакви ексцесии, саботажи и аз лично му обясних, че това не е в техния стил. Те имат ясни позиция и в същото време тяхната цел, не говоря от тяхно име, моят прочит е такъв, следя техните посещения, техните изяви по Европа с "Алтернатива за Германия", партиите в Италия, Унгария, Австрия - те ще търсят там изява, това е тяхното политическо семейство, както ние в ЕНП, както ПП в либералната фракция. Така че това е нормално, аз съжалявам, че срещата не беше в парламента", каза Борисов.

Относно работата на правителството, той изрази надежда, че ротация ще има.

"Сега за регулаторите да се разберем, когато принципът и механизма, че само техните кандидати са хубави, добри и красиви, отпадне, тогава ще водим разговори", коментира Борисов. Предстои те да се разберат за шефовете на Сметната палата, здравната каса и БНБ.

 
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни