Свързани новини

08.02.2021 09:43

Здравният министър не знае какво става с апаратура за милиони за лечение на онкоболни

Видян 1756 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Здравното министерство не е наясно какво става с апаратура за 10 млн. лева, с която България може ефективно да помага на онкоболни, но години наред не го прави, защото така и не я инсталира. Това е видно от официален отговор на здравния министър проф. Костадин Ангелов.


Той  отговори на депутатски въпрос относно многомилионна апаратура за ранна диагностика и лечение на онкозаболявания, наречена циклотрон. Купен преди повече от 5 години за над 10 млн. лева, циклотронът все още отлежава неизползван в помещение на Института за ядрена енергетика и ядрени изследвания към БАН. А от отговора на здравния министър на депутатски въпрос излиза, че здравните ни власти си свършили работата до момента, в който Агенцията по ядрено регулиране (АЯР) трябвало да издаде разрешение да се строи обект, където да работи циклотронът - съответно, отговорността вече е на АЯР, но здравно министерство не знае разрешение да е издадено. Не става ясно дали здравното министерство изобщо пита защо не е издадено и съответно дали здравният министър повдига въпроса пред министър-председателя и министъра на енергетиката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.03.2021 17:53

    що тревожите човека и му пречите да се грижи за красотата си

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв