Свързани новини

31.08.2011 09:47

Застрелян делфин изплува в Лозенец

Видян 2553 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Застрелян делфин изплува на брега на къмпинг Корал край южния черноморски град Лозенец. Бозайникът, подхвърлян от вълните най-вероятно е застрелян с автоматично оръжие, тъй като ясно личат следите от автоматичен откос. Според простигналите на плажа представители на реда няма повод за разследване, а убийството на делфин не е никакво престъпление според шефа на полицията в гр. Царево. Очевидци споделят, че децата на плажа са преживели истински шок - питали са какво му е на делфинчето, защо не си играе като оня ден и защо му тече кръв от сърцето.


 


Делфините (Delphinidae) са семейство водни животни. Името им произхожда от гръцкото δελφίς, значещо „с утроба“. Погрешно се счита, че те са риби — всъщност са бозайници. Приема се, че са се развили преди 10 милиона години, през периода на Миоцена. Счита се, че делфините са едни от най-интелигентните същества на Земята и са известни с това, че са дружелюбни към хората, обичат да ги приближават и игриво взаимодействат във водата.


 


Плажът на къмпинг корал е известен като едно от последните истински диви места по черноморската ни ивица, където все още няма застрояване, а концесионерите на плажа са твърдо решени да запазят района чист от цивилизационна намеса и бетонни безумия. Припомняме, че преди 2 години испанската енергийна компания "IBERDROLA Inmobiliaria" планираше да инвестира 45 млн. евро в построяване на мащабен хотелски комплекс на територията на къмпинга. Планираше се построяването на около 2500 жилища върху площ от близо 120 декара, но проектът беше замразен.


 


Снимка: Атанас Русев


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни