28.02.2020 14:22

Засилват мерките за хигиена в детски градини и училища

Видян 1286 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До 2 часа ще имаме указания по-скоро за засилване на мерките за хигиена – това е, което можем да направим на настоящия етап. Да започнат следващата седмица часовете с кратка беседа и указания. По-често да си мият ръцете, по-често да се почиства – обичайни мерки за увеличаване на хигиената. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев в изявление в МС след извънредно правителствено заседание във връзка с коронавируса, предаде Фокус.

„Не се налагат особени специфични указания. Това, което имаме към днешна дата, е ограничаване на пътуванията с риск – по-специално Италия и Китай. По решение на родителите, учениците и учителите се отменят визити основно по „Еразъм“ и други пътувания в други европейски страни, но това е по тяхно желание“, допълни той.

По думите му засега няма случаи в училища и детски градини родители да спират превантивно децата си от занимания заради притеснения от коронавируса.
На въпрос какъв е рискът от обявяване на втора грипна ваканция, министърът на образованието посочи, че навсякъде, където има епидемиологична ситуация, реакцията е своевременна след информация, подадена от районните здравни инспекции.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец