Диагнозата е ясна и тя никак не е добра за родните курорти, за "Бургас, морето и неговите трудови хора".

Свързани новини

18.07.2022 16:10

Защо дори бургазлии и варненци летуват в Гърция, а не на нашето море?

Видян 2701 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Автомобили и каравани с номерата на Бургас - А, и на Варна - В, никак не са рядкост покрай Бяло море в Северна Гърция в момента. Вместо притежателите им да летуват на нашето си Черно море, на чието крайбрежие живеят. Диагнозата е ясна и тя никак не е добра за родните курорти, за "Бургас, морето и неговите трудови хора".

Същите тези трудови хора са готови да чакат по час - час и половина на пека на границата, все така тясна и недооправена, за да подпомогнат с парите си все намиращата се в криза гръцка икономика, вместо бележещата особен възход в момента, поне по думите на ресорния министър Нинова, българска икономика.

Има си и някои съществени причини. Почивката в Гърция, дори на прословутите с мнозинството от български туристи и собственици на апартаменти курорти досами нашата граница, предлага:

достатъчно просторни плажове за всички,

спокойствие, вместо музикален бийт, който денонощно кара стомаха да пулсира, сякаш прави бързи серии коремни преси,

вкусна храна на по-добри цени от нашите, която особено в морската си част е абсолютно несравнима по качество с предлагането в ресторантите на родния бряг (ние и риба вече на практика нямаме).

Липсва трескавата подготовка за излизане с тежък сценичен грим и токчета като кокили за дамите и изискването за плътно татуирани бицепси на господата - две неща, без които появата на вечеря в български курорт изглежда като тотално фиаско.

"Гърците са го измислили", както гласеше една лятна реклама от минал сезон.

Въпросът е защо българите не сме го измислили, като е толкова близко до акъла?

Миналото лято, заради бума на ковид и рестрикциите в Гърция, родните курорти получиха глътка въздух и поток жадни да видят промяна родни туристи. Пределно е ясно, че по-добри и по-платежоспособни туристи от българите не сме имали, нямаме и никога няма да имаме.

Какво обаче сториха, за да задържат нашите хора? Нищо, даже като че напук вдигнаха цените с 20-30%. И с още толкова за този сезон. Без да променят каквото и да било. В духа на добре известния стар виц от соца, изразяващ цялата концепция на Балкантурист от онова време: "ако мине".

Ами, не минава.

Трябва повече уважение към туриста, особено българския, който плаща за настаняване в роден хотел пъти повече от все по-бедните чужденци, които идват да отдъхват у нас. Трябва повече уважение и към продукта, който му се предлага. Трябва с цената да се вдига и качеството, и нивото на обслужване, и разнообразието да се разширява. Трябва промяна, но също като в държавата, промяна няма.

А иначе стига дори една 7-километрова опашка на автомагистрала Тракия по пътя към Бургас, за да откаже от всяка идея за море у дома и най-търпеливия патриот.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 18.07.2022 23:20

    пропускаш и украинските мини

  • 001 книгоиздателя на ''Сицаела''ООД 18.07.2022 21:53

    Българските курорти задминаха по цени ВСИЧКИ останали европейски курорти! За сметка на това по всички показатели са на ПОСЛЕДНО МЯСТО! В нашите мутро-питешни "курорти" качеството на "храната", която е от най-евтини и често рециклирани продукти и е ОТВРАТИТЕЛНО, алкохола е с повече от съмнително качество, но за компенсация на това, цените по ресторантите са БРУТАЛНО АСТРОНОМИЧЕСКИ. Обслужването е рестикално и прмитивно и непрофесионално. Цените на прословутите шезлонги и чадъри, често задминават по цена преспиването в хотела и струват на ден , повече от актуалната си цена?!?) Всичко по нашето чермоморие традиционо също е ВЪЗМУТИТЕЛНО!!!На частния курорт Албена се плаща за влизане в курорта( а може би и за излизане)?!? Все едно "Албена" е атракционо заведение от рода на "Джурасик Парк"?!? Сетихте се да се оплачете и от шума по курортите? А когато оня ербап Варели Симеонов, преди няколко години, поведе война срещу шума по черноморските курорти, целия български народ или поне най-чалгарската му част, се вдигнаха дружно срещу него и го набутахте в кучески гъз, а сега плачеме , че по морето верно е много шумно и няма спокойствие, особено по алкохолните 'меки', от рода на Слънчака?!? Качеството на морската вода си е все така на традиционо 'клозетна' висота! ХАК ДА ИМ Е НА ОНИЯ ДЕТО ОЩЕ ХОДЯТ ПО НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей