Свързани новини

26.02.2021 09:25

Заплашват звезда на Господарите за разследване

Видян 5818 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Екипът на “Господарите” изпрати сигнал до медиите за продължителна кампания срещу журналистката Виктория Симеонова. Тя е подложена на тормоз чрез телефонни обаждания и очернящи публикации в група от интернет сайтове, предаде Свободна Европа.


Журналистката свързва кампанията с поредица нейни разследващи репортажи за фирми, които незаконно предоставят финансови услуги. Пред камерата на “Господарите” пострадали твърдят, че са били измамени със сериозни суми пари. Става дума за група от свързани фирми, за които Комисията за финансов надзор (КФН) редовно предупреждава гражданите да внимават, защото те не са лицензирани да предлагат финансови услуги.


Виктория Симеонова получава сигнали от хора, които твърдят, че са измамени с между 10 000 и 166 000 лева. Тя открива, че фирмите са свързани с “Глобал Маркетс”, чийто лиценз беше отнет от КФН през 2015 г. заради нарушения.


През 2018 г. Предаването “Господари на ефира”, чийто наследник е сайтът “Господарите”, разкри връзки между собствениците на “Глобал Маркетс” и редица нови фирми с подобна дейност. Тогава прокуратурата съобщи за образувани 5 досъдебни производства, припомнят журналистите.


Виктория Симеонова открива, че същите хора продължават да развиват дейност под името “Гранд Спот Маркет”. Фирмата е регистирана на един адрес с фирма с подобно име - “Гранд Истърн Маркет”, за която КФН предупреди в края на 2020 г., че се занимава с “финансови измами”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 гарантирано от ГЕРБ 28.02.2021 19:16

    Репортерката е изпратила въпроси във връзка със своите разследвания и до прокуратурата, но не е получила отговори.Отговори-не по-рано от 10 години-докато нещата се забравят!

  • 003 Anonimen 27.02.2021 13:34

    Прокуратурата на Гешев не е прокуратура по смисъла на закона. Тя е някакво формирование под прикритие за разправа с неудобните и защита на истинските престъпници и бандити на всякакво ниво срещу подобаващи комисионни и масрафи. Ето така се става милионер и мултимилионер със сметки в офшорни зони и собственик на множество луксозни имоти и недвижимости

  • 002 Anonimen 26.02.2021 11:38

    Тя хубаво подала сигнал в прокуРватурата, но предполагам, че е за да спази процедурата. От тази институция да чака резултат, е като от умрял писмо. А и начело е виден дебил, живял до преди 10 години с майка си, не защото нямал къде да живее, а защото е ДЕБИЛ

  • 001 Anonimen 26.02.2021 09:37

    По-голяма напастот необразования мангал, е образованият циганин измамник.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби