Военната операция на Русия в Украйна, която започна на 24 февруари, предизвика възмущение на Запад и нова вълна от строги санкции срещу Русия.

Свързани новини

26.02.2022 18:22

Западните санкции могат да бъдат "отлична причина за окончателно преразглеждане" на отношенията на Русия: Медведев

Видян 21084 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Западните санкции могат да бъдат "отлична причина за окончателно преразглеждане" на отношенията на Русия с държавите, които са наложили ограниченията, заяви в събота заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия и бивш президент Дмитрий Медведев.




Военната операция на Русия в Украйна, която започна на 24 февруари, предизвика възмущение на Запад и нова вълна от строги санкции срещу Русия. В дълъг пост в руската социална мрежа VK Медведев нарече ограниченията "мит, измислица, фигура на речта".




"Санкциите могат да бъдат отлична причина за окончателно преразглеждане на всички отношения с държавите, които са ги въвели. Включително прекъсване на диалога за стратегическа стабилност", пише Медведев.




Той добави, че по принцип е възможно "да се откажем от всичко", включително от Договора за нов СТАРТ.


 


"Да, и дипломатическите отношения по принцип не са особено необходими. Време е да затворим посолствата с ключалки за хамбари. И да продължим контактите, като се наблюдаваме взаимно само през бинокли и оптични системи на оръжията", каза Медведев.


 


 


Коментирайки решението на Съвета на Европа и на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа да прекратят членството на Русия, бившият президент заяви, че макар това да е "явна несправедливост", тя все пак може да се разглежда като добра причина "най-накрая да затръшнем вратата и да забравим за тези безсмислени милостилници завинаги".


Това развитие може да бъде използвано и за "възстановяване на редица важни институции за предотвратяване на особено тежки престъпления в страната", каза той, като например "смъртното наказание за най-опасните престъпници, което, между другото, се прилага активно в САЩ и Китай"

Той подчертава, че нито той, нито семейството му имат имущество в чужбина.


 


По-рано, в отговор на обявените от Великобритания персонални санкции срещу руския президент Владимир Путин и външния министър Сергей Лавров, говорителката на руското външно министерство Мария Захарова написа: "Нито Путин, нито Лавров имат сметки нито във Великобритания, нито където и да било в чужбина".




На 24 февруари Русия започна "специална военна операция" с обявената цел да "демилитаризира" Украйна. Мнозинството от западните държави осъдиха "непровокираната" и "неоправдана" атака и наложиха нови санкции на Русия.


 


Ограничителните мерки варират от забрана на дейността на руските банки до затваряне на въздушното пространство, спиране на издаването на визи и лични санкции срещу руския президент Владимир Путин, както и срещу членовете на Съвета за сигурност на страната.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.02.2022 19:19

    Това момче като не му понася пиенето, да не пие, за да спре да се излага. Трети ден само глупости ръси.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак