Свързани новини

30.05.2011 16:49

Заловиха ченгета в банкови измами

Видян 1818 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама служители на полицията са разкрити при извършване на незаконна банкова дейност, при залавяне на група, която се занимавала с това. 19 от тях са с ограничено право на свободното придвижване. Към девет от тях ще бъдат предявени мерки задържане за 24 часа. 

Установено е, че един от служителите на МВР е бил оперативен работник към Борба с организираната престъпност-Варна, а другият е бил служител в Първо районно управление Полиция. Двамата са изнасяли служебна информация. 

Банковите измами са били извършвани в Провадия и Варна от името на заложни къщи. По случая са проверени 14 адреса. 

Операцията е започнала в средата на февруари. В началото на март вече е било ясно, че в случая има замесени служители на МВР. Работата по задържане на престъпната група била организирана в три направления. Първото е извършване на банкови дейности, свързани с кредитиране на парични суми на база ипотечни кредити. Към момента са иззети документи за кредити за над 270 000 лева, отпускани на физически лица. 

Известни на варненската общественост двама души са финансирали операциите. Единият от тях е собственик на плейбой барове във Варна, а другият е действащ митничар. И двамата са задържани. 

Обект на работата на полицията също е било извършването от страна на групата незаконно проучване, проследяване и проникване в частни домове. Тази дейност е била подпомагана от двамата служители на полицията. При претърсванията са намерени и иззети множество данни от информационните масиви на МВР. Групата се е занимавала и с изнудване, както и със събиране на задължения чрез силови методи.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци