Закрила на детето

Свързани новини

23.02.2024 12:23

Закрила на детето се самосезира заради откраднатата кола с 2 деца

Видян 223 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отдел "Закрила на детето" в Дупница се самосезира по случая, при който психично болен мъж открадна кола на паркинг, а вътре в нея се оказаха две деца - на 1 и на 4 години, казаха за БНР от Агенцията за социално подпомагане в Кюстендил.

По чудо тогава децата останаха невредими.

При последвалата гонка по улиците на града 39-годишният мъж, който беше задържан остави двете деца до параклис извън града. Там са престояли поне 15-ина минути. После бяха върнати на майката.

След запознаване с изнесената информация в медиите отдел "Закрила на детето“ се самосезира. Извършени са всички изискващи се от Закона за закрила на детето действия. Директорът на Агенцията за социално подпомагане в Кюстендил Радостина Васева коментира:

"Всичко е наред според Закона за детето е направено, случаят е криминален и работа продължава полицията, но трябва да проверим дали всичко е наред и да бъдат насочени към услуга, ако е необходимо".

Работата по случая продължава, извършва се психиатрична експертиза на извършителя.

Едва когато приключи предварителното разследване, прокурорът ще реши дали и на майката, която остави децата в автомобила с работещ двигател и незаключен, ще понесе някаква административна санкция.

Според коментари в града кражбата е станала, докато жената е плащала таксата за паркомястото, а не е угасила колата заради парното, което трябва да топли децата.













Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.