Въоръжен грабеж на бензиностанция в Стара Загора

Свързани новини

16.01.2024 09:53

Задигнаха 2 бона при въоръжен грабеж на бензиностанция в Стара Загора

Видян 674 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 1 часа през нощта е получен сигнал за извършен въоръжен грабеж на бензиностанция на изхода на Стара Загора в посока Казанлък, предаде БНР.

Малко след това мъжът е арестуван от екип на Първо районно управление на полицията, които са му устроили засада на входа на Стара Загора, потвърди за радио Стара Загора старши комисар Лазар Христов, директор на ОДМВР.

Нападателят е нахлул в бензиностанцията, заплашил е касиерките с оръжие и е взел пари от касата. По първоначална информация сумата, която е отнета, е около 2 хиляди лева.

Мъжът е криминално проявен, поясни комисар Христов, но не посочи дали задържаният е имал съучастник, както и какъв е видът на използваното при грабежа оръжие.

Извършен е оглед на мястото и има образувано досъдебно производство. Случаят е подаден към Окръжна прокуратура.


За по-малко от 5 часа старозагорската полиция е заловила извършителя, съобщи пред журналисти вътрешният министър Калин Стоянов, предаде БНТ.


"Искам да поздравя служителите от областна дирекция на МВР в Стара Загора за изключително адекватната, бърза и професионална намеса при разкриване на тежко умишлено престъпление, каквото е грабеж. За по-малко от 5 часа те успяха да установят извършителя и той към момента е задържан", каза Стоянов.


В 31-годишният мъж е намерено хладно оръжие.


"Той е с богато криминално минало, регистриран е за грабеж, две кражби, има присъда, която не е приведена в изпълнение", уточни главният секретар на МВР Живко Коцев.


Живко Коцев коментира и случая с назначената проверка от МВР за полицай, за който се предполага, че системно е тормозил жители на село Вълкосел, Благоевградско.


"Нашите колеги трябва да имат съвършено нов подход към гражданите, когато се упражняват полицейски правомощия. Разпоредена е детайлна проверка на събитието и подхода. Дали е има системен тормоз. Разпоредена е вътрешна проверка от директора на ОД МВР Благоевград. Служителят е установен. Предварителните сведения, че този служител е с добри резултати, но ще разследваме дали са нарушени права на граждани", каза Живко Коцев.


Вътрешният министър коментира възможността да бъде сменен при ротацията.


"Решенията ще се взимат на база изпълнение на управленските програми на съответното ведомство. Решението оттук нататък е на премиера, вицепремиера и лидерите на политическите партии, подкрепящи правителството", обясни Калин Стоянов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак