Свързани новини

06.02.2009 11:53

Задържаха Баретата

Видян 2203 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 11.30 часа днес Златомир Иванов, по-известен като Златко- Баретата е бил задържан, докато е пътувал с джип към София. Това съобщи Яне Янев, председател на РЗС след среща със зам. градския градския прокурор на София Роман Василев, предаде БГНЕС.


Баретата е задържан при съвместна акция на ДАНС, МВР и Софийска градска прокуратура, координирана от Роман Василев. Златомир Иванов-Баретата бе обявен за национално издирване на 4 февруари т.г., след като той и още пет негови сподвижници не се явиха в прокуратурата. Срещу Баретата е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици и убийства. Обвиненията са повдигнати още на 29 януари т.г. Златомир Иванов бе призован на разпит в 11 ч. днес в Софийската дирекция на полицията, където не се яви.
Златко Баретата е бивш служител на специалния отряд за борба с тероризма във Врана. Той го напуска през 1993 г.  в знак на протест срещу задържането на негови колеги в Хасково, влезли в сблъсък със сутеньори за контрола на паркинг за тирове. В групата на напусналите тогава освен Баретата са още Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви. Преди няколко дни в интервю пред Дарик радио Димитър Вучев - Демби обвини Баретата, че е поръчител на няколко убийства и "държи наркотиците в България". Обвиненията на Вучев дойдоха няколко дни след като Златомир Иванов каза,че  Демби го е изнудвал за 100 хил. Евро.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ДА! Комат в името на формата

ДА! Комат в името на формата

Къде отивате, ако сте в София през ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв