Данните на Министерството на енергетиката на САЩ сочат, че "доставките на петрол от Русия са се увеличили почти двойно през март в сравнение с февруари - съответно от 2,325 на 4,218 млн. барела", пише председателят на парламента.

Свързани новини

08.06.2022 14:17

Забраната на петрола разкрива лицемерието на САЩ: Москва

Видян 1937 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

САЩ разкриха "лицемерието си", като обявиха забрана за руския петрол, но същевременно продължават да го купуват в големи количества, заяви Вячеслав Володин, председател на Държавната дума на Русия.




В началото на март САЩ ограничиха целия внос на руски суров петрол, някои петролни продукти, втечнен природен газ и въглища като част от санкциите, наложени на Москва заради конфликта в Украйна.




"Руският петрол повече няма да бъде приеман в американските пристанища", обеща тогава президентът на САЩ Джо Байдън. Но изявлението не беше подкрепено с действия, посочи Володин в публикация в Telegram в сряда.


 


Данните на Министерството на енергетиката на САЩ сочат, че "доставките на петрол от Русия са се увеличили почти двойно през март в сравнение с февруари - съответно от 2,325 на 4,218 млн. барела", пише председателят на парламента.


 


 


Въпреки обявената забрана "страната ни се изкачи от девето на шесто място в класацията на най-големите доставчици на петрол за САЩ", добави той.




Фактът, че в същото време Вашингтон е оказвал натиск върху ЕС да се откаже от руския петрол и е успял да го направи, е "ясен знак за двойни стандарти", каза Володин.




"Нека сега европейските политици и бюрократи да обяснят на своите граждани защо трябва да толерират "поскъпването на Байдън"," пише той.




Този коментар беше във връзка с опитите на Джо Байдън да свърже високата инфлация, покачващите се цени на газа и храните с руската офанзива в Украйна, като ги нарече "поскъпването на Путин".




След седмици на дебати, в края на май ЕС се съгласи на шести кръг от санкции срещу Москва, които наред с другото включват и забрана за внос на руски петрол. Блокът реши да спре 75% от вноса незабавно, а 90% - до края на годината.


 


Миналата седмица Байдън предположи, че САЩ дори биха могли да се опитат да купуват руски петрол, след като европейското ембарго вероятно ще намали цената му.




"Обмисля се какво може да се направи, за да се закупи петрол, но на ограничена цена", каза президентът на САЩ на въпрос как смята да се справи с рекордните цени на горивата. "Руснаците ще имат огромна нужда да я продадат и тя ще бъде продадена на значително по-ниска цена от тази, която пазарът генерира в момента", обясни той, предаде Bloomberg.


 


 


Русия обаче се усъмни в плана на Байдън, като говорителят на Кремъл Дмитрий Песков увери, че страната няма да продава петрола си без печалба. "Търсенето може да спадне на едно място и да се повиши на друго. Веригите за доставки ще се преориентират, тъй като страните търсят най-добрите условия за търговия", каза Песков.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби