Нелепият гаф идва броени дни след предишното географско откритие на дипломат №1 на Великобритания

Свързани новини

11.02.2022 15:56

За смях стана UK външният министър в Москва, пак обърка географията

Видян 21374 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Руският външен министър Сергей Лавров направи за смях британската си колега Лиз Трас. По време на преговорите им в Москва той я попита не признава ли поне суверенитета на Русия над Воронежка и Ростовска област, а тя категорично отрече да има такова намерение.


 


След секунди на убийствена тишина на дамата е обяснено от нейната делегация в лицето на посланика, че това са области в Русия и е направила сериозен гаф.




Руската страна пусна още по време на разговорите новината на прокарващия независима линия сайт на деловия вестник КомерсантЪ, така че последвалата пресконференция стана повод за още шеги и закачки с гостуващата Лиз, която бе наизустила един и същи отговор, който да дава на всякакви питания и ситуацията стана още по-голям конфуз.




Нелепият гаф идва броени дни след предишното географско откритие на дипломат №1 на Великобритания. Според външната на Джонсън добрата стара Англия щяла да помага на прибалтийските републики през Черно море. Събра двата края на континента.




Още няколко дни по-рано същата жена се прояви и като исторически откривател. Според нея "в хилядолетната си история" Украйна била жертва на много нашествия: "от монголите до татарите". Всъщност Украйна съществува само от 1991 г. А монголо-татарското нашествие по същите земи е едно, че стига и до нашата.




Калинките явно не са само български патент. А това е пореден министерски портфейл на Лиз, която е била шеф на какво ли не в кабинета на Джонсън.


 


Пламен Валентинов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 12.02.2022 19:43

    Дали тази имбецилка знае ,че пикливия Албион е бил 400 г. под римско управление...

  • 003 Anonimen 12.02.2022 18:53

    Бритките са доста прости, почти колкото нашия "елит". Те собствената си география, и история, и литература, не знаят, камо ли повече. Преди години, пък, американски преподавател в наш университет, ме пита: Бе я кажи какво е написал У. Фокнър, че имам лекция.

  • 002 Правописен хигиенист 11.02.2022 22:29

    И нашите ПКП-та ама хич не отстъпват по некомпетентност. Примери десетки, онази ''менистерката'' на ''клутургата''Нина Чилова, автентичната ПКП, министера-мастера Ламбо през 2006 с писането на думата сбогом със 'З', а сега и Кирчо ги гони по начетеност.За Кирето,господата Младен, ''Миха(й)лов'' и онзи третия - Маджо, са трима различни човека. Явно е доста осведомен за българските далаверджии.

  • 001 Anonimen 11.02.2022 21:08

    К.Сивков: почему заявление Ивашова стало сенсацией? 27,945 views • Streamed live 6 hours ago • В студии Максима Калашникова – военный эксперт Константин Сивков. Прямой эфир 11 февраля в РОЙ ТВ 224K subscribe https://www.youtube.com/watch?v=-XmqM6XI9UQ

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби