Ретроградният Меркурий

Свързани новини

30.03.2024 11:50

За кого е добър Ретроградният Меркурий от вторник до 25-и?

Видян 1465 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във вторник, 2 април, точно в 1:15 през нощта навлизаме в Ретрограден Меркурий, но специфичен - този път той няма да е лош, а ще бъде доста добър за някои зодии и за някои неща, пише сайтът Slava.bg. Ето за кои в обзора на Astro Know: Импулсивността – пробив на гениалност или потенциал за безредици? Директността – грубо средство за комуникация или пък полезно такова? Бързането – полезно за скоростно осъществяване или пък водещо до проблеми и неуспешни планове? Ето това, приятели, може да бъдат основните въпроси пред нас за идващите седмици, а и някои от нас може би вече ги усещат – със задаващата се ретроградност на Меркурий!

В последните седмици някои може би вече и наблюдават първи прояви на това влияние – било то чрез трудности в разбирателството, чрез нарушени обещания, чрез връщания на някои хора в живота им, ако е имало неразрешени сметки и въпроси! С това казано, този ретро Меркурий има и потенциала да бъде още по-силен – както и започва във време на затъмнения, а и предстоящото Слънчево затъмнение в Овен, което ще е на 8-и, пряко го акцентира.


Покрай това, приятели, много ще е важно да съзнаваме до каква степен сме директни и до каква – груби към околните! Тази ретроградност не е с целта да потисне директните разговори и отношения – а по-скоро да се овладее тона, с който се провеждат дадените разговори. Естествено, периода около затъмнението също може да даде и глобални прояви на тази енергия на ретро Меркурий – водещо и до потенциал за масови блокажи в телекомуникациите, както и до вероятност от такива в електрониката, техниката.

С това казано, ретро Меркурий не е само за лошо – особено за хората, имащи такъв по рождение! Те и даже не са толкова малък процент, колкото си мислим мнозина, като и ще могат да използват идващия период като такъв за разчистване, за прояснение, тъй като и ретро Меркурий тук разчита много повече на интуицията и на вътрешния си глас, не толкова на някакви чужди усещания и външни влияния. Както и ще преминава между 15 и 27 градуса на Овен, то нека внимават повече в разговори, комуникация и преговори родените около 5-20 април, юли, октомври и януари, тъй като е напълно възможно да изпитат повече усложнения от останалите, що се отнася до темите на ретро Меркурий.


Това също се отнася и за всички Близнаци и особено Деви – Меркурий е и техен управител, поради което и е желателно да се има едно наум относно прекалената припряност, която класически имат. От своя страна пък, за втора и трета декада Лъв, Стрелец и Водолей се явява като по-градивен период – отличен за разчистване на тези стари дела, а и потенциално даващ и възможност за нови идеи, които впоследствие да се реализират през остатъка на пролетта.

Тъй като тази ретроградност и ще се състои в Овен – кардиналния огнен знак, свързан със смелостта, независимостта, свободата на самоутвърждаването и смелите нови начала – може да бъдете принудени да се изправите пред проблеми, свързани с егото Ви, взаимоотношенията Ви, Вашите комуникационни способности и способността Ви да мислите критично. Знайте кога да действате импулсивно и кога да признаете, че сте отговорни.


Тази ретроградност се управлява от Марс – планета на силата, страстта и конфликта – докато се движи през Риби, което означава, че тази ретроградност ще бъде съсредоточена върху способността ни да действаме спрямо емоциите си с емпатия и откритост, като осъзнаваме, че чувствата текат през нас и те са само временни. За по-импулсивните, обаче, няма да е много леко време – тъй като и някои предишни рани излизат наяве, за да бъдат и премахнати или пък излекувани.

Обединявайки сили със Северния възел на съдбата, докато се движи заедно с Хирон – планетата на скръбта и изцелението – то това подчертава разглеждането на тези травми, особено в дните след затъмнението, през втората десетдневка на април, когато и Марс е обединен със Сатурн. Не избягвайте болката и не бягайте от болката, тъй като това са емоциите, които напояват семената на живота ни. Не се лишавайте от знанието, че сте живи и готови да поемете света. Както знаем, идва и съвпад Юпитер-Уран, но преди да дойде това ново, което желае всеки в живота си – то е важно да се погрижим за старото.

Освен комуникацията, тази ретроградност и създава потенциални разрешавания на любовни конфликти. Създавайки съвпад с Венера - планетата на любовта и парите - тази ретроградност може да възкреси приятелства, флиртове и дълбоко вкоренени желания, най-вече около 17-21 април, когато и тя постига своя пик, а и когато е съвпада Юпитер-Уран – т.е. чрез доизясненията се постига и ново разбиране за отношенията, в личностен и глобален план, откъдето изобщо могат да бъдат задействани и каквито и да е промени. Още повече, дни след това е и пълнолунието в Скорпион, на 24 април и точно когато Меркурий приключва тази своя ретроградност, поради което отново ще е желателно тогава да махате, изхвърляте старо и ненужно от живота си!

Eстествено, знаем за класическите предупреждения, да не се подписват договори, да се внимава в пътуванията, да не се вземат важни решения, да не се реагира на всичко импулсивно! С това казано, Овен пряко и е свързан с тази енергия на пробив, поради което и някои стари планове може да бъдат възродени и преоценени, или за да бъдат оставени в миналото, или пък да бъдат подновени отново, продължени. Тук може и да се наблюдават обърквания в страни като Великобритания, Германия, Полша, Израел, да има потенциал за разрастване на конфликтите в тях – именно поради което е толкова важно да внимаваме с реакциите си! Може и да се наблюдават някои трудности в промишлените индустрии, а и в спорта, както и във военните действия, тъй като и се състои в Овен – с особено важни дни около и след Слънчевото затъмнение, т.е. 8-12 април.

Отново оставям и акцентите за този ретро Меркурий:

31 март – 3 април: Стационарност на Меркурий в 27° Овен
2 април: Официално начало на ретро Меркурий в 01:15 часа
8 април: Пълно Слънчево затъмнение в 19° Овен, съвпадащо с ретро Меркурий, Хирон и Северен възел
11 април: Съвпад (казими) на Слънце-Меркурий в 22° Овен, отлично време за прояснения и пробиви в отношенията
15 април: Съвпад Меркурий-Хирон в 19° Овен – потенциално емоционален, но и освобождаващ ден в личните отношения и в разговорите
19 април: Съвпад Меркурий-Венера в 17° Овен – потенциално влияние за връщане и възобновяване на стари отношения/проекти
24-26 април: Стационарен Меркурий и пълнолуние в Скорпион – внимание в емоциите и общуването е препоръчително през тези дни
25 април: Край на ретро Меркурий в 15° Овен


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби