ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПГ НА ГЕРБ - СДС

Свързани новини

23.03.2022 10:36

За ГЕРБ отсега нататък Кирил Петков не е министър-председател

Видян 2880 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За ГЕРБ отсега нататък Кирил Петков вече не е министър-председател. Толерантността ни свърши. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков в декларация от името на парламентарната група.

 

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПГ НА ГЕРБ - СДС

 

Уважаеми господин председател,

Уважаеми народни представители,

 

В началото на 45-тото Народно събрание, преди една година, по някакъв повод направих изказване, общо за принципите на правото и на правовата държава. В него, между другото, цитирах следната мисъл: Силата на по-слабия е в това, че може да наложи на самозабравилия се силен силата на правото.”


 


И казах, че силата на ГЕРБ в бъдеще ще се състои в това, че ние ще си служим със силата на правото. Г-жа Татяна Дончева, тогава заместник-председател на Народното събрание, слезе от трибуната, за да ме репликира, подигра ми се и каза, че Радо Чолаков може да говори колкото си иска, но всъщност няма право да говори, защото е от ГЕРБ, а ГЕРБ няма право да говори изобщо.


 


Е, г-жа Татяна Дончева вече я няма. Не ние, народът й каза кой ще има право да говори и кой не. И понеже народът ни даде правото да говорим, то ние, народните представители от коалиция ГЕРБ-СДС ще говорим и сега ще ви покажем как изглежда силата на правото.


 


Като за начало да си припомним фактите от четвъртък и петък и тяхната правна квалификация.




В четвъртък, в два часа следобед разследващи полицаи са посетили Кирил Петков в кабинета му, по негово искане. В кабинета е присъствал Бойко Рашков. Тоест, разследващите полицаи са били повикани от горестоящ ръководител и са извършили разпит в присъствието на горестоящ ръководител. Това е нарушение на чл. 15 ЗМВР.


 


Ако полицаите не са били избрани на принципа на случайния подборимаме нарушение и на чл. 16 от ЗМВР.




Полицай няма право да извършва действия по разследване на министър-председател и бивш министър-председател. Това може да прави само следовател. Нарушение на чл. 194, ал. 1, т. 2 от НПК.




Разследващия орган той трябва да действа под ръководството и надзора на прокурор. Когато това не е така има нарушение на чл. 52, ал. 3 от НПК.




По указание на министър-председателя още същия ден е осъществено претърсване в домовете на г-н Борисов, г-н Горанов и г-жа Арнаудова. Още веднъж нарушение на чл. 15 от ЗМВР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей