На 17 декември 2021 г. бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов навлезе в граничен пункт Калотина с джип Тойота

Свързани новини

21.03.2022 16:37

За джипа на Горанов има разследване за престъпление по служба

Видян 1266 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Прокуратурата разследва престъпление по служба във връзка с издирвания джип, с който бившият финансов министър Владислав Горанов опита да премине границата със Сърбия, съобщава Сега, позовавайки се на информация от Софийската градска прокуратура. Не е известно от коя структура е длъжностното лице.


 



Заместник-градският прокурор Десислава Петрова коментира пред медиите, че делото е стартирало на 6 януари за това, че "за времето от 6 март 2020 г. до 20 декември 2021 г. в София длъжностно лице е нарушило или не е изпълнило служебните си задължения, или е превишило властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага, или да причини другиму вреда и от това са настъпили немаловажни вредни последици".


 


На 17 декември 2021 г. бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов навлезе в граничен пункт Калотина с джип Тойота (първоначално информацията бе за БМВ) в посока Сърбия, а при граничната проверка се оказа, че автомобилът, който той управлява, е обявен за издирване. Граничните служители уведомиха Горанов, че има проблем с колата и го помолиха да отбие и да изчака за детайлна проверка.



Той обаче направил обратен завой и се върна във вътрешността на страната. Два дни по-късно вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че джипът е издирван от Интерпол по искане на Русия.


 


"Този автомобил е със странна история. По твърдения на самия Горанов той е получил на лизинг чисто нов автомобил. Това твърди и собственикът на фирмата лизингодател. Автомобилът е с регистрация от 1 януари 2018 г., а е произведен през август 2018 г., т.е. регистрацията предхожда производството. Странно е, че точно досието на този джип го няма в архивите на КАТ.


 


За всички други коли на простосмъртни български граждани документите ги има там. За този автомобил няма никаква следа. Сега тече процедура по дерегистрацията на автомобила", каза вътрешният министър Бойко Рашков в интервю за Сега в средата на февруари.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби