Продължаваме работата по изграждане на софийското метро, това е нашият най-голям транспортен и екологичен проект

Свързани новини

19.10.2023 10:52

За 4 години метрото може да се удължи с още 10 км: Хекимян

Видян 662 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Продължаваме работата по изграждане на софийското метро, това е нашият най-голям транспортен и екологичен проект. Строителството му в никакви случаи не бива да спира, а разширяването на обхвата му категорично трябва да продължи. За четири години метрото може да се удължи с още 10 км., разгорещен е винаги в изявите си по темата за удобен и модерен градски транспорт кандидатът за столичен кмет Антон Хекимян. Това е така, защото развитието на мащабния проект е изключителен приоритет в управленската програма на коалицията ГЕРБ-СДС, издигнала кандидатурата на журналиста.

Пред симпатизанти, или пък пред медии, Хекимян редовно набляга на тезата си, че се е включил в предизборната надпревара именно заради убеждението си, че работата за София не бива да бъде блокирана, а този риск според него реално съществува. „Като гражданин на София не искам това да се случва. Големите проекти трябва да бъдат продължени, трябва да се работи”, подчертава често избраникът на ГЕРБ и допълва, че през последните 20 години е спечелил доверието на хората с откритост и бързина в реакциите при решаването на проблеми. „Това ще правя и като кмет", аргументира се той. За него би било „политическо и гражданско лицемерие“ да бъде спряно развитието на града в частта с удължаване на софийското метро, на което предстои завършване на проект за три нови участъка за седем километра. Антон Хекимян ги изброява енергично:

3 км от метростанция „Витоша“ през квартал „Витоша“ до район „Студентски“;
2 км през „Люлин“ до Околовръстния път с нов буферен паркинг;
и амбициозния проект - 2 км от Бизнеспарка до Околовръстния път, свързани със Симеоновския лифт.

Този транспортен план включва и изграждане на нова автогара за автобусите, влизащи в София по магистрала „Тракия“ и станция, осигуряваща връзката на Симеоновския лифт с метрото.

В свое кратко видео за представяне на строежа на софийското метро, Хекимян е обвинителен към „така наречената Промяна“, която „спря 200 млн. евросредства за този проект, но въпреки това Столичната община успя да намери средства за довършването на новите етапи“.

Изготвяме градоустройствения проект и резервираме териториите за изграждане на 5 км метро от надлез „Надежда“ в посока „Илиянци“, продължава още Хекимян. Той е категоричен, че „до края на 2027 г. гарантирано ще пуснем в експлоатация и още 10 нови метростанции: ще построим нови 3 км с 3 метростанции от комплекс „Хаджи Димитър“ до комплекс „Левски Г“ в района на Подуяне; ще строим и през район „Слатина“ - 6 км с 6 метростанции от Военната академия през квартал „Гео Милев“ до „Цариградско шосе“ при Окръжна болница; ще изградим и една станция в квартал „Обеля“, която да осигурява връзката на метрото с новата железопътна гара на влаковете от западното направление и нова автогара.

Това означава, че след четири години 560 хиляди пътници на дневна база ще се придвижват със софийското метро и така ще се увеличи с 1,5 пъти броят на ползващите го. В резултат - това изключително технологично съоръжение ще изпълнява 50 процента от всички пътувания в градския транспорт на столицата, изчисляват експертите от политическата партия, избрала журналиста за свое лице. Сред идеите им за съвременно и удобно транспортно обслужване е и въвеждането на комбинирана карта за пътуване в градския транспорт на София и жп транспорта.

„Искаме Вашето доверие“, усмихнато се обръща към публиките приветливият млад кандидат. Защото „с Вашата подкрепа работим за София“. А „големият инфраструктурен проект, който промени лицето на града ни през последните години, е именно метрото, и той не трябва да спира“, заявява в скорошно интервю пред национална информационна агенция Хекимян.


 Купуването и продаването на гласове е престъпление



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак