Свързани новини

17.12.2021 09:43

Всеки шеф на дружество с лоши резултати трябва да бъде сменен: Транспортният министър

Видян 3078 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички ръководители на ведомства и държавни предприятия с лоши финансови резултати и ниско качество на работа трябва да бъдат сменени, за да се случи реформата в сектор "Транспорт". Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ транспортният министър Николай Събев. Коментарът му е по повод освобождаването от длъжност на управителя на БДЖ "Пътнически превози" ЕООД Любен Нанов, което се случи вчера на извънредно заседание на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, свикано по нареждане на Събев.

Министърът обясни уволнението на Нанов с лошите финансови показатели на дружеството. Сред мотивите за отстраняването му са и констатираните от служебния министър на транспорта Христо Алексиев нарушения в изпълнението на ремонтните програми на мотрисите и вагоните. Събев допълни, че служебният министър вече е предал цялата информация на разследващите органите и тече разследване. По думите му "нарушенията са очевидни".

В ефира на БНТ Никола Събев допълни, че това няма да е единственото отстраняване от длъжност. За овакантените ръководни позиции ще се търсят хора с опит и силна мотивация.

"Ръководители, чийто ведомства и предприятия са с лошо качество на управление и резултати, не трябва да чакат да им иска оставката." - каза Събев - "Всички тези, които могат и имат качества да правят реформи, а също и имат мотивация и силно желание да го направят - само такива хора ми трябват."

Според транспортния министър основният проблем в БДЖ не е намалелият пътникопоток заради пандемията, а това че железниците не могат да предложат сериозна оферта на пътниците. "БДЖ се ползва в момента основно от социално слаби, студенти и пенсионери. Останалите предпочитат да пътуват с автомобила си. Ние трябва да предложим такива условия на българския гражданин да пътува, че той да търси този вид транспорт", каза Събев.

Транспортният министър изтъкна, че ще работи за цялостно подобряване на качеството на транспортната система в България. В проектите за подобряване на транспортната инфраструктура ще влязат големите градове от северна България като Русе, Видин и Плевен. От ГКПП "Дунав мост" започва и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог