Така е честно спрямо избирателите, които бяха подложени на нечуван тормоз в тази кампания

Свързани новини

13.11.2023 10:22

Вотът да бъде прозрачен: ВМРО

Видян 1250 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Най-силният аргумент срещу избора на Борис Бонев за шеф на СОС са собствените му изявления“, обяви във Фейсбук общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера. “Всеки да разкрие как е гласувал за председател”, настоя той в навечерието на клетвата на Московска.


“Бонев заяви - „говорили сме с всички, без ГЕРБ“, визирайки кандидатурата си. Лъжа! С ВМРО не е говорил“, даде пример съветникът. „Интересно какво си е говорил с Възраждане, например. На тях ли ще разчита за 8 гласа? ППДБ и СС ще разчитат на хората на Костадинов да пуснат таен гласец!?“, запита Контрера.
“Лидерът на СС каза също, че в общината се унищожавали документи, за да се прикриват злоупотреби. Лъжа! Всичко се сканира и е достъпно в електронната деловодна система“, обясни той.


„Бонев твърди, че нямало да има чистка. Лъжа! Още от лятото присъдружните му пажове обикалят със списъци за назначения, ровят из длъжностните характеристики, готвят назначения без конкурси, нарочват служители за махане. Публично в социалните мрежи заплашват с чистки и репресии, отправят закани и най-грозни квалификации“, обяви още Контрера.



Прилагаме и пълния текст на позицията на Карлос Контрера:


На 13-ти ноември новоизбраните кметове и общински съветници в София ще положат клетва. Предстои труден, противоречив и изпъстрен със скандали мандат поради противоречия, които предизборната кампания задълбочи. Налице са силни разделителни линии на политико-философско ниво между повечето от избраните.


Столичният общински съвет в този мандат ще има огромна, водеща роля в това, което се случва или не се случва в София. Още изборът на председател ще даде ясен сигнал как ще работи общинският съвет. Както е добре известно, изборът на председател е таен, което дава възможност за предварителни уговорки, задкулисно разбирателство и търгуване на подкрепа.


В изминалите два мандата ВМРО - Българско национално движение винаги е декларирала с кого ще работи и как ще се работи. Ето защо моето предложение е де юре изборът да е таен, за да се спази Правилникът, но де факто всички общински съветници да покажем как гласуваме и кого посочваме да бъде пръв сред равни, избирайки председател на СОС. Нали говорим за прозрачно управление - ето го първият тест, ето я първата възможност да докажем, че всичко се случва пред очите на избирателите.
Няма да подмина и необходимостта да бъде коригиран правилникът на Столичния общински съвет. На първо място текстът за заплатите на общинските съветници да бъде ясен - една минимална работна заплата, а в прословутите бордове възнаграждението да бъде също фиксирано на една минимална работна заплата. Аргументите за това са ясни - във времена на криза трябва да пестим.


На второ място - смятам за изключително нужно да се въведе задължението общинските съветници да бъдат тествани за употреба на наркотици преди всяко заседание на СОС. Не за друго - поведението на някои хора е до толкова странно, че буди основателни съмнения за злоупотреба със забранени от закона вещества.


Трето - правилникът се нуждае от ясно регламентирани санкции за кметове, които не се явяват на заседания, не отговарят на питания и се крият от общинския съвет, с което пречат на контрола.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни