Президентът на САЩ отговори отрицателно, като добави обаче, че „в един момент това ще бъде малко игра на изчакване: какво могат да издържат руснаците и какво Европа ще бъде готова да издържи“

Свързани новини

22.06.2022 14:46

Войната на Русия в Украйна е "игра на изчакване": Байдън

Видян 1153 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Конфронтацията между Европа и Русия по отношение на Украйна вероятно ще се превърне в "игра на изчакване", заяви президентът на САЩ Джо Байдън.




След като във вторник в Белия дом произнесе речта си за ваксините "Ковид-19" за деца под петгодишна възраст, Байдън беше попитан от журналист дали не се "страхува", че сред западните съюзници на Украйна се заражда разрив. Репортерът цитира британския премиер Борис Джонсън, който неотдавна говори за "умора от Украйна" и твърди, че някои лидери "призовават за преговори с Путин".


 


Президентът на САЩ отговори отрицателно, като добави обаче, че „в един момент това ще бъде малко игра на изчакване: какво могат да издържат руснаците и какво Европа ще бъде готова да издържи“. Той каза също, че това е едно от нещата, за които западните лидери „ще говорят... в Испания“ – очевидно препратка към срещата на върха на НАТО, която започва следващия вторник в испанската столица Мадрид.


 


В разговор с журналисти след завръщането си от изненадващо посещение в Киев миналия петък Борис Джонсън предупреди, че "умората от Украйна настъпва" Премиерът подчерта, че е важно да се покаже, че "ние сме с тях в дългосрочен план и им осигуряваме стратегическата устойчивост, от която се нуждаят".




Джонсън призна, че руските сили "напредват сантиметър по сантиметър", и добави, че е още по-важно Западът да "покаже това, което знаем, че е вярно, а именно, че Украйна може да спечели и ще спечели".


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.06.2022 04:47

    войната започна заради сина на тоя интригант-войнолюбец.....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей