Свързани новини

25.10.2021 16:23

Военната прокуратура не видя нарушения за 184 млн. лв. в МО покрай F-16

Видян 870 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Военната прокуратура не е видяла основания за образуване на предварително производство по два от сигналите за нарушения в главна дирекция  Инфраструктура на отбраната, които бяха подадени от служебното ръководство на Министерството на отбраната през май. Това съобщи служебният военен министър Георги Панайотов, цитиран от БНР.


Именно той, още в началото на мандата си, поиска от Военна прокуратура и Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) да проверят дейностите на Инфраструктура на отбраната за  2018-19 г. и началото на 2020 г., когато министър бе Красимир Каракачанов.


Служебното ракъводство на министерството през май видя „индикации за корупция“ и обясни, че 80% от поръчките за инфраструктурните проекти през 2020 г. са сключени с директно възлагане, без проучване на пазара. По тези поръчки са преведени 184 млн. лв., като част от тези пари засягат инфраструктурата за американските изтребители F-16.


След изнасянето на тази информация от служебния министър, директорът на Инфраструктура на отбраната бе освободен, а други служители бяха наказани.


„Прокуратурата каза, че няма основание да образува предварително производство“, каза Георги Панайотов, но допълни, че все още се очаква становището на АДФИ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева