Свързани новини

15.04.2021 10:23

Внасяме още днес готови промени в Изборния кодекс: Тошко Йорданов

Видян 3952 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма нужда да се лъжем - този парламент едва ли ще изкара пълния си четиригодишен мандат, заяви Тошко Йорданов, заместник-председател на Има такъв народ в декларация от името на група за началото на 45-ото Народно събрание.


"Имаме парламент, който е различен от всички предишни. Той е различен, защото закъсня с 6 месеца. Закъсня с 6 месеца, защото предишните управляващи се бяха вкопчили във властта и отказаха да изпълнят една от основните процедури в демокрацията - предсрочни избори. Този парламент е различен, защото в него има представители на хората, които протестираха една година. Има депутати, които бяха на жълтите павета и които ядоха бой от полицията. Няма нужда да се лъжем, че този парламент едва ли ще изкара пълния си четиригодишен мандат. Не е ясно колко ще изкара, ще работи толкова, колкото трябва и ще стане ясно съвсем скоро", заяви още Тошко Йорданов.

Той изтъкна, че парламентът има задача за промени в Изборния кодекс и заяви, че от партията му ще внесат промени, включително за намаляване на субсидията на политическите партии на 1 лв.. Според него трябва да се разпусне ЦИК, да се избере нова комисия и да има видеонаблюдение. "Това са неща, които този парламент трябва да изпълни абсолютно веднага", каза още Тошко Йорданов.  Още днес внасяме готови промени в Изборния кодекс.


 Йорданов посочи и основните посоки за промяна в ИК – премахване на ограничението в броя на секциите извън ЕС, вот по пощата, 100% машинно гласуване, нова ЦИК, видеонаблюдение, в перспектива – и мажоритарни избори.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Ахтопол ,1980 15.04.2021 12:57

    Започва изненадващо добре! Не мога да повярвам! А дано да е на хайрлия! ГЕРБ се измъкват вече, като плъхове от потъващ кораб! Подават оставка по "пощата" егати резила!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл