Свързани новини

16.12.2020 11:32

ВМРО: Отворя се пътят за връщане на наборната военна служба

Видян 1788 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Изпълнихме още една точка от програмата си. Доброволната военна служба вече е факт!
Ние ВМРО се обръщаме към народните представители, които днес подкрепиха промените в Закона за резерва на въоръжените сили.
Прави Ви чест, колеги!
С промените в Закона за резерва на въоръжените сили на Република България се цели да се създаде възможност за въвеждане на срочна служба в доброволния резерв, което ще увеличи броя на подготвените български граждани за защита на Отечеството. Това е конституционен дълг на всеки български гражданин и за нас е първа стъпка към връщането на наборната военна служба.
Доброволната военна служба е нужна за българската армия. Тя е път към връщане на достойнството на българския военнослужещ!
Благодарение на заместник министър-председателя по обществен ред и сигурността, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов днес вече е факт още едно патриотично дело. По негова инициатива беше изработен и приет от Министерски съвет, а днес вече и от парламента, този ключов за МО инструмент за повишаване боеспособността и защитните сили на Българската армия.
По време на дебата в зала народният представител и заместник-председател на ВМРО доц. Милен Михов обърна внимание върху цялостната реформа, която министър Каракачанов постигна за последните години:
За 4 г. има сериозни промени във въоръжените сили. Беше отчетено, че за 2019 г. броят на постъпилите на кадрова военна служба надхвърля броя на напусналите. Това показва тенденция, обратна на съществуващата предходни години. Тя се осъществяваше в регулярните доклади на Министерство на отбраната – ерозиране на военните сили.
В сектор „Отбрана“ за 4 години има 48% увеличение на заплатите. В кризата, в която сме, 48% увеличение на заплатите в сектор „Отбрана“ е утеха. Това е 48% увеличение. Този факт води до засилен интерес към наборната военна служба.
А днес се въвежда се и доброволна военна служба като възможност за постъпване на кадрова военна служба или попълване на резерва. Аз съм убеден, че тази законодателна стъпка, ако бъде последвана от добро управление на въоръжените сили и на Министерство на отбраната, такова каквото имаме последните 4 г., ще имаме резултати още следващите години.
Апелирам за патриотично и отговорно отношение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева